Tacos su Bang Bang krevetėmis ir skaniu padažu

2025-02-20 Autorius NoriuNiam

Tacos su Bang Bang krevetėmis ir skaniu padažu

Reklama

Šiandien noriu pasidalinti ypatingai gardžiu ir spalvingu receptu, kuris atkeliavo iš tolimųjų Amerikos krantų ir užkariavo viso pasaulio širdis – tai Tacos su Bang Bang krevetėmis ir skaniu padažu. Šis patiekalas puikiai subalansuotas tarp traškumo, švelnaus kremiškumo ir subtilaus aštrumo, o spalvinga pateikimo forma tikrai pradžiugins akis ir suteiks jūsų vakarienei egzotikos. Pirmą kartą pagaminusi šį patiekalą savo šeimai, išgirdau neįtikėtinai džiugius atsiliepimus – mano vyras tiesiog negalėjo atsistebėti, kaip toks paprastas receptas gali suteikti tokią skonio puotą! Kiekvienas kąsnis atskleidžia naujus skonius, o traškios krevetės, aplietos kreminiu padažu ir papildytos šviežiomis daržovėmis, sukuria tobulą skonių harmoniją. "Bang Bang" krevetės yra tikra kulinarinė sensacija, kuri atkeliavo iš populiaraus JAV restoranų tinklo "Bonefish Grill" ir dabar jas galite pasigaminti savo virtuvėje. Šis patiekalas puikiai tinka tiek kasdienei vakarienei, tiek ypatingoms progoms, kai norite nustebinti savo svečius netikėtu skonių deriniu.
 
Galimos ingredientų alternatyvos

Jei neturite karališkų krevečių, galite naudoti vidutinio dydžio tigrinės krevetės arba net mažesnes krevetėles, tiesiog tuomet kepimo laikas bus trumpesnis. Vietoje graikiško jogurto tinka naudoti kefyrą, pasukas ar net rūgštą grietinę – svarbu, kad marinatui suteiktume rūgštelės. Kukurūzų krakmolą galima pakeisti ryžių arba bulvių krakmolu, tačiau būtent kukurūzų krakmolas suteikia ypatingą traškumą. Padažui vietoj saldaus čili padažo tinka ir medaus-česnako padažas, o Sriracha gali būti pakeista tabasco ar kitu mėgstamu aštriu padažu. Jei nemėgstate aštrumo, galite naudoti mažiau aštraus padažo arba jį visai praleisti. Violetinį kopūstą puikiai pakeičia baltagūžis kopūstas ar salotos, o žalumynams tinka įvairios kombinacijos: petražolės, bazilikas, mėta ar net mažos špinatų lapelių saujelės.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

Norėdami pasiekti geriausią rezultatą, atkreipkite dėmesį į keletą svarbių momentų. Pirmiausia, krevetes būtinai gerai nusausinkite prieš marinuojant – taip jos geriau įsigers marinatą ir taps traškesnės kepant. Aliejus kepimui turi būti labai gerai įkaitęs, bet neperkaitęs, idealiai 175-180°C temperatūros – taip krevetės greitai apskrus ir nesugers per daug riebalų. Kepant krevetes, neperpildykite keptuvės – geriau kepkite keliomis partijomis, kad krevetės nesiliestų tarpusavyje ir kiekviena gautų pakankamai karščio. Tortilijų lakštus rekomenduoju trumpai pakepinti sausoje keptuvėje iš abiejų pusių – taip jie taps traškesni ir nelūš dedant įdarą. Padažą galite paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve, tačiau krevetes geriausia gaminti tik prieš pat patiekiant, kad išlaikytumėte jų traškumą. Jei norite dar švelnesnio skonio, į padažą galite įmaišyti šaukštą grietinėlės ar graikiško jogurto.

Kalorijos
 
Vienas pilnas Tacos su Bang Bang krevetėmis ir padažu patiekalas (2 vidutinio dydžio tacos) turi apie 650 kalorijų. Vienoje porcijoje (1 tacos) yra apytiksliai 325 kalorijos. Kalorijos gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo naudojamų tortilijos lakštų dydžio ir storio bei padažo kiekio.

Ingredientai

    • Krevetės: 200 g (18-20 vnt.)
    • Graikiškas jogurtas: 3 šaukštai
    • Druska: pagal skonį
    • Juodieji pipirai: pagal skonį
    • Česnako granulės: 1 šaukštelis
    • Persiladas arba kiti prieskoniai: pagal skonį
    • Kukurūzų krakmolas: 50 g
    • Neutralaus kvapo aliejus kepimui: 200 ml
    Padažui:
    • Majonezas: 3 šaukštai
    • Saldus čili padažas: 2 šaukštai
    • Sriracha aštrus padažas: 2 šaukšteliai
    Tacoms:
    • Tortilijos lakštai (maži): 8 vnt.
    • Violetinis kopūstas: 1/4 galvos
    • Maži pomidoriukai: 5 vnt.
    • Žalumynai (svogūnų laiškai, kalendra, krapai): sauja
    • Laimo arba citrinos sultys: iš 1 vaisiaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradėkite nuo padažo paruošimo. Sumaišykite visus padažo ingredientus dideliame dubenėlyje: majonezą, saldų čili padažą ir Sriracha aštrų padažą.
  2. 2. Paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite aštrumo lygį pagal savo skonį. Padažą padalinkite į dvi dalis – vieną dalį naudosite krevetėms aplieti, kitą patieksite kartu su tacos.
  3. 3. Atšildote šaldytas krevetes – galite jas palikti šaldytuve 3-4 valandas arba naudoti mikrobangų krosnelės atitirpinimo funkciją. Kai krevetės atšils, kruopščiai jas nusausinsite popieriniu rankšluosčiu ir nuimsite uodegėles.
  4. 4. Kitame dubenėlyje paruošite marinatą krevetėms. Sumaišysite graikišką jogurtą su druska, juodaisiais pipirais, česnako granulėmis ir kitais pasirinktais prieskoniais. Sudėsite krevetes į marinatą ir gerai išmaišysite, kad kiekviena krevetė būtų padengta. Paliksite marinuotis bent 5 minutes.
  5. 5. Tuo metu į platesnę lėkštę suberkite kukurūzų krakmolą. Kiekvieną krevetę atsargiai išimkite iš marinato ir gausiai apvoliokite krakmole, tuomet dėkite ant atskiros lėkštės, stengdamiesi, kad krevetės nesiliestų tarpusavyje.
  6. 6. Gilesnėje keptuvėje arba puode įkaitinsite aliejų (jis turėtų būti maždaug 2 cm gylio). Aliejaus temperatūra ideali, kai įmetus mažą krakmolo žiupsnelį jis iškart pradeda putoti. Krevetes kepsite partijomis po 5-6 vienu metu, po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol jos taps auksinės spalvos ir traškios.
  7. 7. Iškeptas krevetes sudėsite ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų riebalų perteklius. Kai visos krevetės bus iškeptos, atsargiai sumaišysite jas su dalimi paruošto padažo dideliame dubenėlyje, stengdamiesi nepažeisti traškios plutelės.
  8. 8. Paruošite tacos: sausoje keptuvėje trumpai pakepinsite tortilijos lakštus iš abiejų pusių, kol jie taps šiek tiek traškūs, bet išliks lankstūs.
  9. 9. Smulkiai supjaustote violetinį kopūstą, pomidoriukus perpjaunate pusiau arba ketvirčiais, o žalumynus smulkiai sukapojate.
  10. 10. Ant kiekvieno tortilijos lakšto dėsite sluoksnį kopūsto, kelis pomidorų gabalėlius, 3-4 padažu aplietas krevetes, apšlakstote laimo ar citrinos sultimis ir užbaigsite žiupsniu šviežių žalumynų.
  11. 11. Ant viršaus užlašinate dar šiek tiek atsidėto padažo. Patiekalą pateikiate iš karto, kol krevetės tebėra traškios. Skanaus!
Tacos su Bang Bang krevetėmis ir skaniu padažu
Tacos su Bang Bang krevetėmis ir skaniu padažu
Karališkosios krevetės grietinėlės padaže
(22)
Kreminiai makaronai su tigrinėmis krevetėmis ir vynu
(1)