Reklama
Šiandien noriu pasidalinti ypatingai gardžiu ir spalvingu receptu, kuris atkeliavo iš tolimųjų Amerikos krantų ir užkariavo viso pasaulio širdis – tai Tacos su Bang Bang krevetėmis ir skaniu padažu. Šis patiekalas puikiai subalansuotas tarp traškumo, švelnaus kremiškumo ir subtilaus aštrumo, o spalvinga pateikimo forma tikrai pradžiugins akis ir suteiks jūsų vakarienei egzotikos. Pirmą kartą pagaminusi šį patiekalą savo šeimai, išgirdau neįtikėtinai džiugius atsiliepimus – mano vyras tiesiog negalėjo atsistebėti, kaip toks paprastas receptas gali suteikti tokią skonio puotą! Kiekvienas kąsnis atskleidžia naujus skonius, o traškios krevetės, aplietos kreminiu padažu ir papildytos šviežiomis daržovėmis, sukuria tobulą skonių harmoniją. "Bang Bang" krevetės yra tikra kulinarinė sensacija, kuri atkeliavo iš populiaraus JAV restoranų tinklo "Bonefish Grill" ir dabar jas galite pasigaminti savo virtuvėje. Šis patiekalas puikiai tinka tiek kasdienei vakarienei, tiek ypatingoms progoms, kai norite nustebinti savo svečius netikėtu skonių deriniu.
Galimos ingredientų alternatyvos Jei neturite karališkų krevečių, galite naudoti vidutinio dydžio tigrinės krevetės arba net mažesnes krevetėles, tiesiog tuomet kepimo laikas bus trumpesnis. Vietoje graikiško jogurto tinka naudoti kefyrą, pasukas ar net rūgštą grietinę – svarbu, kad marinatui suteiktume rūgštelės. Kukurūzų krakmolą galima pakeisti ryžių arba bulvių krakmolu, tačiau būtent kukurūzų krakmolas suteikia ypatingą traškumą. Padažui vietoj saldaus čili padažo tinka ir medaus-česnako padažas, o Sriracha gali būti pakeista tabasco ar kitu mėgstamu aštriu padažu. Jei nemėgstate aštrumo, galite naudoti mažiau aštraus padažo arba jį visai praleisti. Violetinį kopūstą puikiai pakeičia baltagūžis kopūstas ar salotos, o žalumynams tinka įvairios kombinacijos: petražolės, bazilikas, mėta ar net mažos špinatų lapelių saujelės.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norėdami pasiekti geriausią rezultatą, atkreipkite dėmesį į keletą svarbių momentų. Pirmiausia, krevetes būtinai gerai nusausinkite prieš marinuojant – taip jos geriau įsigers marinatą ir taps traškesnės kepant. Aliejus kepimui turi būti labai gerai įkaitęs, bet neperkaitęs, idealiai 175-180°C temperatūros – taip krevetės greitai apskrus ir nesugers per daug riebalų. Kepant krevetes, neperpildykite keptuvės – geriau kepkite keliomis partijomis, kad krevetės nesiliestų tarpusavyje ir kiekviena gautų pakankamai karščio. Tortilijų lakštus rekomenduoju trumpai pakepinti sausoje keptuvėje iš abiejų pusių – taip jie taps traškesni ir nelūš dedant įdarą. Padažą galite paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve, tačiau krevetes geriausia gaminti tik prieš pat patiekiant, kad išlaikytumėte jų traškumą. Jei norite dar švelnesnio skonio, į padažą galite įmaišyti šaukštą grietinėlės ar graikiško jogurto.
Kalorijos Vienas pilnas Tacos su Bang Bang krevetėmis ir padažu patiekalas (2 vidutinio dydžio tacos) turi apie 650 kalorijų. Vienoje porcijoje (1 tacos) yra apytiksliai 325 kalorijos. Kalorijos gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo naudojamų tortilijos lakštų dydžio ir storio bei padažo kiekio.