Pūkučiai (iš maltos kiaulienos mentės)

2018-07-05 Autorius Mukatanas

Pūkučiai (iš maltos kiaulienos mentės)
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 14 pūkučių.

Ingredientai

    Kukuliams:
    • malta kiaulienos mentė: 750 gramų
    • svogūnai: 1 didelio (+ aliejus ir šiek tiek druskos kepimui)
    • kiaušiniai: 1 (didelio)
    • sultinys: 40-45 mililitrų
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • batonas: 200 gramų (~14 riekučių be plutelių)
    Kiaušinio plakiniui:
    • kiaušiniai: 1
    • šaltas vanduo: 2-3 valgomųjų šaukštų
    Kepimui:
    • aliejus (kepant turi apsemti kukulius)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių maltą mėsą sumaišome su pakepintais svogūnais (supjausto nedideliais kubeliais).
  2. 2. Tuomet į masę įmušame kiaušinį, supilame sultinį bei išmaišome. Pagardiname maltais juodaisiais pipirais bei druska, jei reikia. Mėsos masę paliekame maždaug 10 minučių išbrinkti.
  3. 3. Tada masę padaliname į 14 dalių bei vandeniu sudrėkintomis rankomis darome kukulius. Paskui juos vienai sekundei pamerkiame į kiaušinio ir vandens plakinį bei pavoliojame batono kubeliuose (supjaustytuose - 5x5 mm).
  4. 4. Kepame gerai įkaitintuose riebaluose. Nepamirštame patikrinti, ar aliejus yra pakankamai įkaitęs: įmetame baltos duonos ar batono gabaliuką, per minutę jis turėtų pagelsti bei pasidaryti traškus. Jei duona per greitai pagelsta, sumažiname kaitrą. Paskui pūkučius maždaug 10-15 minučių įdedame į orkaitę įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros. Jei reikia, kepdamos pridengiame su folija. Skanaujame!

Atsakinėjama į Komentarą

Keptas įdarytas moliūgas su mėsa
(1)
Skanus mėsos ir daržovių kišas su mocarela
(1)
Makaronų kriauklelės, įdarytos faršu
(3)
Čili troškinys Chilli Con Carne su faršu
(3)
Makaronai su maltos mėsos padažu
(3)