Pyragas su vynuogėmis

2019-01-15 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Pyragas su vynuogėmis

Ingredientai

    • cukrus: 150 gramų
    • cukraus pudra: 1 valgomojo šaukšto
    • migdolo drožlės: 100 gramų
    • vynuogės be kauliukų: 500 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • miltai: 200 gramų
    • sviestas: 200 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių minkštą sviestą išsukame su cukrumi, įmušame kiaušinius bei gerai išplakame. Įmaišome migdolų drožles, miltus bei kepimo miltelius. Gerai išmaišome. Sudedame nuplautas vynuoges bei dar kartelį gerai išmaišome.
  2. 2. Tuomet kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi bei supilame tešlą.
  3. 3. Kepame maždaug 40 minučių iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje arba, kol pyragas iškeps.
  4. 4. Atvėsiname. Apibarstome cukraus pudra. Skanaujame!
Pyragas su varške ir rabarbarais
(5)