Autorius apie receptą
Superinis rabarbarų pyragas, kurio tešla yra ruošta su kefyru, o ant viršaus naudojama varške ir grietine. Galima labai greitai šį pyragą tiesiog įsimylėti! Šį pyragą jau spėjo pamilti visa mano šeima. Kai tik "užklumpa" rabarbarų sezonas, jis visada yra prisimenamas ir būtinai gaminamas. Pamėginkite, gal jis taps ir Jūsų šeimos vienu iš mėgstamiausių pyragų, kuriuos norėsite gaminti ne kartą ir ne du!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Miltai: galima naudoti speltos miltus ar dalį kvietinių miltų pakeisti avižiniais miltais, kad pyragas būtų maistingesnis.
- Cukrus: tinka ir rudas cukrus arba kokosų cukrus, kurie suteiks papildomą karamelinį atspalvį.
- Kefyras: galima pakeisti rūgpieniu arba natūraliu jogurtu be priedų.
- Rabarbarai: jei jų nėra, galima naudoti rūgštesnes uogas, pavyzdžiui, agrastus arba šaldytas vyšnias.
- Varškė: vietoj paprastos varškės galima naudoti varškės kremą ar net rikotos sūrį, jei norisi švelnesnės konsistencijos.
- Grietinė: galima keisti natūraliu graikišku jogurtu, kuris taip pat suteiks riebumo, bet bus lengvesnis.
- Kiaušiniai: vietoje 1 kiaušinio tešloje galima naudoti 2 šaukštus obuolių tyrės arba 1 šaukštą maltų linų sėmenų su 3 šaukštais vandens (vegetariškam variantui).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Rabarbarus galima lengvai nuvalyti nulupant išorinę plėvelę – taip jie taps švelnesni ir greičiau suminkštės.
- Jei rabarbarai labai rūgštūs, rekomenduojama padidinti cukraus kiekį arba į masę įdėti šiek tiek medaus.
- Tešlą prieš dedant į kepimo formą verta trumpam palaikyti šaldytuve – tai pagerins jos struktūrą.
- Pyragą kepkite iš karto įkaitintoje orkaitėje, kad geriau iškiltų.
- Jei norite traškesnio viršaus, galite paskutinėmis minutėmis užbarstyti trupučio cukraus ant viršaus.
Atsiliepimai
Valdonė
Atsakyti