Rauginti pomidorai

2018-07-12 Autorius oSkanu.lt

Rauginti pomidorai

Ingredientai

    • pomidorai
    • serbentų lapai (tinka raudonieji, geltonieji ar juodieji)
    • vyšnių lapai
    • krapų stiebkočiai (tinka gerai paaugę su sėklomis ir lapeliais)
    • česnako skiltelės
    Marinatui:
    • vanduo
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių ant iškaitintų stiklainių dugno paklojame serbentų ir vyšnių lapų, dedame šiek tiek krapų. Įmetame skiltelę česnako.
  2. 2. Tuomet į kiekvieną pomidorą mediniu iešmeliu įbedame po skylutę, kad nesusprogtų. Dedame sluoksnį pomidorų.
  3. 3. Tada vėl klojame lapais ir krapais. Viską sluoksniuojame iki viršaus.
  4. 4. Po to marinatui verdame vandenį su druska iki užvirimo.
  5. 5. Paruoštą marinatą pilame į stiklainius, kad visi pomidorai būtų apsemti.
  6. 6. Užsukame dangtelius bei apverčiame (dangteliu į apačią).
  7. 7. Taip laikome maždaug 15 minučių, paskui atverčiame atgal ir uždengiame su rankšluosčiu, palikdamos atvėsti visą per naktį. Sužymime etiketėmis (jeigu reikia) bei laikome tamsioje vėsioje vietoje.
  8. 8. Taip pagaminti pomidorai tinka naudoti metus laiko. Skanaus!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau raugintų pomidorų rasite: Rauginti pomidorai.

Roma

o druskos dėti kilogramą? :D
Atsakyti

Nastė

O tai kiek dėti druskos litrui vandens
Atsakyti

Aldona

Kiek vandens ir kiek druskos
Atsakyti

Dalia Nikitenko-Latožienė

Pasiraugiau pomidorų🍅 Pagal šį receptą gaunasi 👍
Atsakyti
Rauginti pomidorai

Nijolė

Kiek dėjote druskos į 1 ltr vandenio ?

Algirdas

Čia ne rauginti - čia - MARINUOTI. Žmonių neklaidinkit...
Atsakyti

Julija

Tai kad čia marinuoti ,o ne rauginti pomidorai,nenurodytas druskos kiekis.
Atsakyti
Korėjietiškos morkos pagal Beatą
(3)