serbentų lapai (tinka raudonieji, geltonieji ar juodieji)
vyšnių lapai
krapų stiebkočiai (tinka gerai paaugę su sėklomis ir lapeliais)
česnako skiltelės
Marinatui:
vanduo
druska
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių ant iškaitintų stiklainių dugno paklojame serbentų ir vyšnių lapų, dedame šiek tiek krapų. Įmetame skiltelę česnako.
2. Tuomet į kiekvieną pomidorą mediniu iešmeliu įbedame po skylutę, kad nesusprogtų. Dedame sluoksnį pomidorų.
3. Tada vėl klojame lapais ir krapais. Viską sluoksniuojame iki viršaus.
4. Po to marinatui verdame vandenį su druska iki užvirimo.
5. Paruoštą marinatą pilame į stiklainius, kad visi pomidorai būtų apsemti.
6. Užsukame dangtelius bei apverčiame (dangteliu į apačią).
7. Taip laikome maždaug 15 minučių, paskui atverčiame atgal ir uždengiame su rankšluosčiu, palikdamos atvėsti visą per naktį. Sužymime etiketėmis (jeigu reikia) bei laikome tamsioje vėsioje vietoje.
8. Taip pagaminti pomidorai tinka naudoti metus laiko. Skanaus!
Roma
Atsakyti
Nastė
Atsakyti
Aldona
Atsakyti
Dalia Nikitenko-Latožienė
Atsakyti
Nijolė
Algirdas
Atsakyti
Julija
Atsakyti