Receptas: Brokolių ir sūrio sriuba - skani, tiršta ir soti

2019-02-12 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Receptas: Brokolių ir sūrio sriuba - skani, tiršta ir soti

Ingredientai

    • brokolio žiedynai: 3 puodelių (1 puodelis - 300 mililitrų)
    • bulvės: 2 (vid. dydžio)
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • morkos: 1
    • saliero stiebai: 1
    • česnakas: 2-3 skiltelių
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • miltai: 2 šaukštų
    • daržovių sultinys: 0,5 puodelio (arba vištienos sultinys)
    • pienas: 1 puodelio
    • druska
    • pipirai
    • fermentis Čederio sūris: 0,5 puodelio
    • parmezano sūris: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sriubai skirtame puode išlydome sviestą bei jame maždaug 5 minutes (ant mažos ugnies) apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, nedideliais gabaliukais supjaustytą morką ir saliero stiebą.
  2. 2. Tuomet į puodą suberiame miltus, pagardiname druska, pipirais bei išmaišome.
  3. 3. Tada supilame sultinį, pieną, sudedame nedideliais gabaliukais supjaustytas bulves, uždengiame bei verdame (ant mažos ugnies) maždaug 10-15 minučių, kol bulvės suminkštės.
  4. 4. Pridedame supjaustytų brokolių žiedynų, parmezano sūrio bei gerai išmaišome, verdame maždaug 10 minučių.
  5. 5. Pridedame Čederio sūrio, gerai išmaišome bei nuimame nuo ugnies.
  6. 6. Dalį sriubos (1-2 puodelius) išimame bei sutriname su maisto smulkintuvu iki visiškai vientisos masės, paskui supilame atgal į sriubą ir išmaišome. Patiekiame ir skanaujame!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau sriubų receptų rasite: Sriubos.
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai
Kreminė miško grybų sriuba
(3)
Skani ryžių pomidorinė sriuba su vištiena
(1)