Receptas: Mėsos pyragas

Ingredientai

     Tešlai:
     Įdarui:
    • virta mėsa: 600 gramų (labiausiai tinka vištiena)
    • morkos: 2
    • grybai: 300 gramų
    • fermentinis sūris: 150 gramų
    • svogūnai: 1
     Padažui:
    • neriebus majonezas: 0,5 stiklinės
    • sūris su mėlynaisiais pelėsiais: 2 valgomųjų šaukštų
    • baltojo vyno actas: 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 5 skiltelių
    • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių mėsą išvirkite, supjaustykite gabaliukais bei pagardinkite prieskoniais. Pakepinkite svogūną bei morkas, o sūrį - sutarkuokite, grybus susmulkinkite ir pakepinkite.
  2. 2. Tuomet į dubenį sudėkite majonezą, grietinę bei kiaušinius, viską gerai išplakite. Po truputį berkite miltus bei dar kartą viską gerai išplakite.
  3. 3. Tada į kepimo formą sudėkite pusę tešlos masės bei paskleiskite po dugną. Ant viršaus dėkite paruoštą mėsą, paskui – pakepintą svogūną ir morkas, užberkite sūrio, ant jo – grybus. Ant viršaus supilkite likusią tešlos dalį bei kepkite iki 190-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-45 minutes.
  4. 4. Po to padažui visus ingredientus sudėkite į indą bei suplakite, kol masė taps vientisa. Prieš patiekdamos šiek tiek pašildykite mikrobangų krosnelėje (kad sūris taptų tąsus). Mėgaukitės!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau mėsos pyragų receptų rasite: Mėsos pyragai.
Receptas: Mėsos pyragas

Atsakinėjama į Komentarą

Triušienos kepsneliai
(3)
Keptuvėje kepti kiaulienos vėrinukai
(2)
Ėriuko kumpis orkaitėje
(4)
Orkaitėje keptas triušis su daržovėmis
(2)