sūris su mėlynaisiais pelėsiais: 2 valgomųjų šaukštų
baltojo vyno actas: 1 valgomojo šaukšto
česnakas: 5 skiltelių
citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių mėsą išvirkite, supjaustykite gabaliukais bei pagardinkite prieskoniais. Pakepinkite svogūną bei morkas, o sūrį - sutarkuokite, grybus susmulkinkite ir pakepinkite.
2. Tuomet į dubenį sudėkite majonezą, grietinę bei kiaušinius, viską gerai išplakite. Po truputį berkite miltus bei dar kartą viską gerai išplakite.
3. Tada į kepimo formą sudėkite pusę tešlos masės bei paskleiskite po dugną. Ant viršaus dėkite paruoštą mėsą, paskui – pakepintą svogūną ir morkas, užberkite sūrio, ant jo – grybus. Ant viršaus supilkite likusią tešlos dalį bei kepkite iki 190-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-45 minutes.
4. Po to padažui visus ingredientus sudėkite į indą bei suplakite, kol masė taps vientisa. Prieš patiekdamos šiek tiek pašildykite mikrobangų krosnelėje (kad sūris taptų tąsus). Mėgaukitės!
5. Rekomendacija: Daugiau mėsos pyragų receptų rasite: Mėsos pyragai.
Atsakinėjama į Komentarą