Receptas: Pupelių kotletai

2018-12-13 Autorius Neringos užrašai

Receptas: Pupelių kotletai

Ingredientai

    • pupelės: pagal skonį
    • svogūnai: 1
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: poros saujų 
    • mėgstami prieskoniai
    • druska
    Plutelei:
    • kiaušiniai: 1
    • pienas
    • džiūvėsėliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pupeles išvirkite, svogūną supjaustykite kubeliais bei pakepinkite su prieskoniais (galite naudoti ir du svogūnus, jų skonis labai tinka).
  2. 2. Tuomet pupeles bei svogūną sumalkite su mėsmale. Muškite kiaušinį, dėkite jeigu dar norisi prieskonių, druskos bei pora saujų miltų, Miltų gali prireikti mažiau arba kiek daugiau, priklausomai kiek pupelių ir svogūnų naudosite, bet masė turi gautis ne skysta, formuojama. Imkite paruošto "faršo", darykite pailgą "dešrelę" ją pavoliokite džiuvesėliuose, po to kiaušinio ir pieno plakinyje, paskui vėl džiuvesėliuose ir dėkite kepti į keptuvę su karštu aliejumi. Apkepkite iš visų pusių.
  3. 3. Kiaušinio plakinį ruoškite maždaug taip: kiaušinis bei maždaug 100 mililitrų vandens. Viską lengvai šakute paplakite.
  4. 4. Aš pati patiekiau su padažu (su juo daug skaniau) - 4 valgomieji šaukštai grietinės, 300 mililitrų kefyro ir tarkuotas raugintas agurkas. Jeigu norisi, dar įberkite druskos. Skanaukite!
  5. 5. Pastebėjimas: Man pačiai tokie kotletukai labai patiko, labai sotūs, maistingi, su padažiuku nėra sausi. Gaminsiu dar ir ateityje!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau vegetariškų receptų rasite: Vegetariški patiekalai
Receptas: Pupelių kotletai
Gaivios salotos su vynuogėmis, nektarinais ir agurkais
(1)
Vegetariška pica su keptom daržovėm
(1)
Humusas iš avinžirnių
(2)