Receptas: Riešutinis keksas

2018-11-25 Autorius Justyna - Baltoje lėkštėje

Receptas: Riešutinis keksas

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 120 gramų
    • sviestas: 125 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 100 gramų
    • lazdyno riešutai: 75 gramų
    • cukrus: 1-2 arbatinių šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių riešutus paskrudinkite, nuimkite luobeles bei smulkiai supjaustykite, ar truputį sutrinkite blenderiu (tik nesmulkinkite iki miltų konsistencijos). Tada kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi iki purios masės. Įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdamos. Miltus persijokite su kepimo milteliais bei įmaišykite į sviesto masę. Tuomet įdėkite susmulkintus riešutus. Viską išmaišykite iki vienalytės konsistencijos.
  2. 2. Po to paruoštą masę dėkite į sviestu išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą. Pabarstykite cukrumi. Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes.
  3. 3. Pastebėjimas: Šis keksas gavosi itin minkštas, ganėtinai šlapias ir toks tikrai riešutinis. Kitą kartą tikrai gaminsiu iš dvigubos normos, nes labai greitai dingo nuo stalo.
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai
Receptas: Riešutinis keksas
Šokoladinis burokėlių keksas
(1)
Cukinijų keksas su aguonomis ir šokoladiniu glaistu
(4)
Drėgnas morkų keksas
(13)