Šakšuka (shakshuka) - troškintose daržovėse kepti kiaušiniai

2018-01-22 Autorius Valgykime sveikiau

Šakšuka (shakshuka) - troškintose daržovėse kepti kiaušiniai

Ingredientai

    • raudonosios paprikos: 2 vidutinio dydžio (pjaustytos siauromis juostelėmis)
    • svogūnai: 1 nedidelio (smulkiai supjaustytas)
    • supjaustyti pomidorai be odelės: 4 vidutinio dydžio (arba 400 gramų konservuotų pomidorų be odelės)
    • česnakas: 3 skiltelių (smulkiai sukapotos)
    • maltas kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
    • saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio (arba rūkytos paprikos milteliai)
    • kajeno arba čili pipirų milteliai: pagal skonį
    • druska
    • pipirai
    • kiaušiniai: 4
    • petražolės arba kalendros: ryšulėlio (smulkintos)
    • lydytas Ghi sviestas (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių keptuvėje įkaitinkite Ghi sviestą bei sudėkite paprikas, svogūną ir įberkite kuminą, saldžiosios paprikos ir kajeno (ar čili) miltelių.
  2. 2. Gerai išmaišykite bei kepkite ant vidutinės ugnies maždaug 7-10 minučių, kol suminkštės daržovės.
  3. 3. Įberkite česnakus bei pakepkite dar maždaug 60 sekundžių.
  4. 4. Tuomet sudėkite pomidorus bei viską troškinkite dar maždaug 7–10 min. Įberkite druskos bei pipirų.
  5. 5. Šaukšto pagalba padarykite keturias duobutes bei į jas įmuškite kiaušinius. Uždengę dangtį kepkite maždaug keletą minučių, kol kiaušiniai iškeps iki norimo kietumo.
  6. 6. Po to įdėjusios į lėkštes apibarstykite žalumynais. Skanaukite!
  7. 7. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą, kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.


Aistė

Pats geriausias receptas, kurį esu mėginusi. Tobulai gaunasi.
Atsakyti
Šakšuka (shakshuka) - troškintose daržovėse kepti kiaušiniai
Purūs blynai su bananais ir cinamonu
(2)