Saldinto sutirštinto pieno pyragas su persikais

2017-10-17 Autorius Baking Secrets

Saldinto sutirštinto pieno pyragas su persikais

Ingredientai

    Nedidelei pailgai kepimo formai:
    • kiaušiniai: 3
    • saldintas sutirštintas pienas: 1 indelio (400 gramų)
    • vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio
    • lydytas sviestas: 100 gramų
    • miltai: 200 gramų
    • kepimo milteliai: 1 kupino šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • konservuoti persikai: 1 skardinės (nedidelės)
    • migdolų drožlės: saujelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros, riebalais patepame bei kepimo popieriumi išklojame kepimo formą.
  2. 2. Tuomet sviestą išlydome, atidedame į šalį.
  3. 3. Tada miltus, kepimo miltelius, druską sumaišome dubenėlyje. Atidedame į šalį.
  4. 4. Po to kiaušinius plakame, kol ims putoti. Tuomet supilame saldintą sutirštintą pieną, vanilę, išplakame.
  5. 5. Įmaišome pravėsusį lydytą sviestą.
  6. 6. Suberiame miltų mišinį, viską sumaišome.
  7. 7. Supilame tešlą į formą. Ant viršaus išdėliojame griežinėliais supjaustytus persikus. Apibarstome migdolų drožlėmis.
  8. 8. Kepame maždaug 50 minučių (tikriname mediniu pagalėliu). Skanaujame!
  9. 9. Pastebėjimas: Galima dėti ne tik miltus, bet ir maltus migdolus. Tuo atveju reiktų 150 gramų miltų bei 50 gramų maltų migdolų.
Sveikas moliūgų pyragas be gliuteno
(2)