1. Iš pradžių kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki baltumo. Įpilkite lydyto sviesto, vėl paplakite. Paskui sudėkite grietinę bei įpilkite pieno. Dar paplakite.
2. Tuomet miltus persijokite su kepimo milteliais bei druska. Suberkite į kiaušinių masę, išmaišykite. Atskirame inde išplakite kiaušinių baltymus iki standumo ir po truputį įdėkite į tešlą.
3. Po to kepkite įkaitintoje specialioje keptuvėje. Jeigu norisi, kad vafliai būtų ne minkšti, o traškūs, atvėsinkite juos ant grotelių.
4. Pastebėjimas: Čia pateikiau bazinį saldžių vaflių receptą. Taip pat išbandžiau aplietus šokoladu, viduje su įvairiais šokoladais, su citrusinių vaišių žievelėmis, su uogomis, su irisais, šokoladinius ir kavos skonio. Ir išskirti kuris skonis man labiausiai patiko negaliu, visi tiesiog fantastiški. Taigi gaminkit ir eksperimentuokit!
5. Rekomendacija: Daugiau vaflių receptų rasite: Vaflių receptai.