Kartais kai nebežinau ką vaikams įdėti į pietų dėžutę, pasirenku gaminti tokias varškines barankytes su skylute, nes mano vaikams jos labai patinka. Minkštos ir švelnios viduje, su traškia plutele išorėje - šios barankytės yra tobulas derinys su šviežiai spaustomis sultimis vaikams arba kava suaugusiems.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje 9% riebumo varškės galite naudoti ir 5% arba 15% riebumo varškę - tai šiek tiek pakeis tekstūrą, bet skonis išliks puikus.
- Jei norite sumažinti cukraus kiekį, galite naudoti medų (apie 100 g) arba klevų sirupą.
- Vietoje įprasto sviesto tinka ir kokosų aliejus, kuris suteiks lengvą kokosų aromatą.
- Kepimo miltelius galima pakeisti soda (3/4 arbatinio šaukštelio) ir citrinos sultimis (1 arbatiniu šaukšteliu).
- Vanilinis cukrus gali būti pakeistas vanilės ekstraktu (1 arbatiniu šaukšteliu) arba vanilės ankšties sėklomis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Geriausias rezultatas pasiekiamas, kai visi ingredientai yra kambario temperatūros. Jeigu norite, kad barankytės būtų puresnės, varškę galite pertrinti per sietelį. Kepimo metu nereikėtų dažnai atidarinėti keptuvės, nes tai gali paveikti baranakyčių kilimą. Jei neturite specialios barankyčių keptuvės, galite naudoti įprastą keptuvę ir formuoti barankytes rankomis - suformuokite rutuliukus, padarykite skylę viduryje ir kepkite įkaitintoje keptuvėje apie 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
maksim
Atsakyti