Varškinės barankytės su skylute

2025-03-28 Autorius oSkanu.lt

Varškinės barankytės su skylute
Kartais kai nebežinau ką vaikams įdėti į pietų dėžutę, pasirenku gaminti tokias varškines barankytes su skylute, nes mano vaikams jos labai patinka. Minkštos ir švelnios viduje, su traškia plutele išorėje - šios barankytės yra tobulas derinys su šviežiai spaustomis sultimis vaikams arba kava suaugusiems. 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje 9% riebumo varškės galite naudoti ir 5% arba 15% riebumo varškę - tai šiek tiek pakeis tekstūrą, bet skonis išliks puikus. 
  • Jei norite sumažinti cukraus kiekį, galite naudoti medų (apie 100 g) arba klevų sirupą. 
  • Vietoje įprasto sviesto tinka ir kokosų aliejus, kuris suteiks lengvą kokosų aromatą. 
  • Kepimo miltelius galima pakeisti soda (3/4 arbatinio šaukštelio) ir citrinos sultimis (1 arbatiniu šaukšteliu). 
  • Vanilinis cukrus gali būti pakeistas vanilės ekstraktu (1 arbatiniu šaukšteliu) arba vanilės ankšties sėklomis. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Geriausias rezultatas pasiekiamas, kai visi ingredientai yra kambario temperatūros. Jeigu norite, kad barankytės būtų puresnės, varškę galite pertrinti per sietelį. Kepimo metu nereikėtų dažnai atidarinėti keptuvės, nes tai gali paveikti baranakyčių kilimą. Jei neturite specialios barankyčių keptuvės, galite naudoti įprastą keptuvę ir formuoti barankytes rankomis - suformuokite rutuliukus, padarykite skylę viduryje ir kepkite įkaitintoje keptuvėje apie 3-4 minutes iš kiekvienos pusės. 

Ingredientai

    • 9% riebumo varškė: 200 gramų
    • cukrus: 150 gramų
    • miltai: 200 gramų
    • tirpintas sviestas: 100 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 1 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išsukite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi.
  2. 2. Tuomet į masę įmaišykite varškę (galite pertrinti per sietelį, bet nėra būtina).
  3. 3. Tada sviestą ištirpinkite ir šiek tiek atvėsinusios supilkite į masę.
  4. 4. Įsijokite miltus su kepimo milteliais.
  5. 5. Masę gerai išmaišykite.
  6. 6. Po to kepkite barankytes gerai įkaitintoje elektrinėje barankyčių keptuvėje. Lepinkitės!

maksim

Naudingas
(0)
nuostabus man jis labai batiko
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Kremas - "šlapia" bezė
(7)
Moliūginės spurgos
(2)