Sausainiai: Medaus voveraitės - gaminsite dar ir dar!

2019-10-03 Autorius Skanūs kąsneliai

Sausainiai: Medaus voveraitės - gaminsite dar ir dar!

Ingredientai

    • miltai: 260 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • malti gvazdikėliai: 0,5 arbatinio šaušktelio
    • vanilė: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • sviestas: 120 gramų
    • medus: 120 gramų
    • cukrus: 120 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • grietinė: 50 gramų (naudoju 12% riebumo)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sviestą, medų ir cukrų pakaitiname, kol viskas ištirps bei susimaišys. Maždaug 15 minučių leidžiame pravėsti.
  2. 2. Tuomet miltus sumaišome su kepimo milteliais bei prieskoniais.
  3. sausainiai medaus voveraitės sumaišome
  4. 3. Į miltus supilame sirupą. Gerai išmaišome, tada supilame kiaušinius bei grietinę. Išmaišome iki vientisumo.
  5. medaus voveraitės išmaišome
  6. 4. Po to įkaitiname specialią kepimo formą.
  7. medaus voveraitės kepimo forma
  8. 5. Kepame formoje ant nedidelės kaitros pavartydamos. Tešlą labai patogu į formeles pilti su konditeriniu maišeliu.
  9. 6. Kiekvieną pusę kepame maždaug 3-4 minutes. Kepinį patikriname mediniu pagaliuku.
  10. iškepusios medaus voveraitės
  11. 7. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.
Recepto autorius Skanūs kąsneliai
Kapotos tešlos sausainiai - pyragėliai
(17)
Fantastiškai gardūs sezamo sėklų sausainiai
(4)