Sausainių ir grietinės tortas

2018-03-20 Autorius Erikos kulinarija

Sausainių ir grietinės tortas

Ingredientai

    • šokoladiniai sausainiai: 3 pakelių (po 180 gramų)
    • 30% riebumo grietinė: 500 gramų
    • stipri paruošta kava: 300 mililitrų
    • cukrus: 100 gramų
    Glajui:
    • sviestas: 1,5  šaukšto
    • kakavos milteliai: 1,5 šaukšto
    • 30% riebumo grietinė: 2 šaukštų
    • cukrus: 2,5 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į paruoštą kavą įberiame maždaug 30 gramų cukraus. Sausainius mirkome kavoje bei išdedame pirmą sluoksnį pagal norimą torto dydį.
  2. 2. Tuomet grietinę išplakame su likusiu 70 gramų cukraus ir gauta mase pertepame sausainius. Viršutinis sluoksnis turėtų būti sausainių.
  3. 3. Tuo tarpu kol pasiruošime glajų - tortuką laikome šaldytuve. Sumaišome visus glajui skirtus ingredientus iki vientisos masės. Sviestą prieš tai ištirpiname.
  4. 4. Tada tortuką apipilame pasigamintu glajumi bei pastatome visai nakčiai arba bent 4-rioms valandoms į šaldytuvą. Gaunasi itin minkštutis tortukas. Sunku net pasakyti, kad tai iš sausainių. Skanaus!
Tortas "Raffaello svajonė" - jis TO-BU-LAS!
(13)
Receptas: Tortas Snickers
(109)
Lietinių blynų tortas su varške
(15)
Kotrynos vasaros uogų tortas
(9)
Nekeptas jogurtinis tortas su mandarinais
(4)