Silkės vyniotinis su džiovintais pomidorais ir kreminiu įdaru

2025-02-14 Autorius oSkanu.lt

Silkės vyniotinis su džiovintais pomidorais ir kreminiu įdaru
Šis išskirtinis silkės vyniotinis - tai tobulas užkandis šventiniam stalui ar ypatingoms progoms. Receptas išsiskiria kreminio įdaro ir džiovintų pomidorų deriniu, kuris suteikia klasikiniam silkės patiekalui modernų prieskonį. Šis patiekalas puikiai dera tiek švenčių metu, tiek kasdienėje virtuvėje, kai norisi kažko ypatingo. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje tepamo sūrelio galima naudoti kreminį mascarpone sūrį arba philadelphia tipo sūrį.
  • Džiovintus pomidorus galima pakeisti marinuotomis paprikomis arba marinuotais agurkais.
  • Naminį sviestą galima pakeisti aukščiausios kokybės parduotuviniu sviestu.
  • Majonezo vietoje galima naudoti graikišką jogurtą, jei norite lengvesnės versijos.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  1. Visi ingredientai turėtų būti kambario temperatūros - tai užtikrins geresnį kreminio įdaro sukrėmimą.
  2. Silkės filė turi būti gerai nusausinta, kad vyniotinis būtų tvirtas.
  3. Prieš vyniojimą, įsitikinkite, kad morka yra pilnai atvėsusi.
  4. Plėvelę reikėtų vynioti pakankamai standžiai, kad vyniotinis išlaikytų formą.

Kalorijos
 
  • Bendras patiekalo kalorijų kiekis: 1240 kcal.
  • Vienos porcijos (1/8 vyniotinio) kalorijų kiekis: 155 kcal.

Ingredientai

    • Silkės filė: 4 vnt.
    • Virta morka: 2 vnt.
    • Majonezo: 1 šaukštas.
    • Džiovinti pomidorai: 4 vnt.
    • Tepamas sūrelis: 100 g.
    • Švieži krapai: 30 g.
    • Naminis sviestas: 2 šaukštai.
    • Juodieji pipirai: pagal skonį.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Morkas išverdame ir paliekame atvėsti iki kambario temperatūros.
  2. 2. Pasiruošiame kreminį įdarą: sūrelį, krapus, majonezą ir sviestą sudedame į blenderį.
  3. 3. Ingredientus blenderyje triname iki vientisos masės.
  4. 4. Silkės filė išdėstome ant švaraus paviršiaus.
  5. 5. Pirmą silkės filė aptepame paruoštu kreminiu įdaru.
  6. 6. Ant įdaro išdėliojame virtą morką ir džiovintų pomidorų gabalėlius.
  7. 7. Antrą silkės filė aptepame tik kremu.
  8. 8. Paruoštą antrą filė uždedame ant pirmosios.
  9. 9. Lengvai paspaudžiame, kad sluoksniai susijungtų.
  10. 10. Visą paruoštą gaminį atsargiai suvyniojame į ritinį.
  11. 11. Vyniotinį sandariai įvyniojame į maistinę plėvelę.
  12. 12. Įdedame į šaldiklį 2-3 valandoms, kol sustings.
  13. 13. Santrauka: Šis silkės vyniotinis - puikus pasirinkimas ieškant originalaus užkandžio. Jis išsiskiria savo kreminiu įdaru ir išraiškingu skoniu. Patiekalas tinka tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui. Galima eksperimentuoti su įvairiais įdarais, pritaikant receptą pagal savo skonį. Vyniotinis geriausiai išsilaiko šaldytuve iki 3 dienų.
Tešloje kepta silkė
(45)
Silkė jogurto ir garstyčių padaže
(5)