Skaniausi sveiki virti varškėčiai vaikams ir ne tik

Autorius apie receptą

Tokie sveiki virti varškėčiai garantuotai patiks visai šeimai, tiek vaikams tiek suaugusiems. Mes šeima esame vienareikšmiškai nusprendę, kad mums jie yra patys skaniausi ir nepakeičiami. Lengvi, pūsti ir nepaprastai švelnaus skonio varškėčiai, pagaminti iš natūralių ingredientų, tampa tikru išsigelbėjimu, kai norisi ko nors saldaus, bet kartu sveiko. Pamėginkite ir Jūs pasigaminti šį mūsų pamiltą variantą. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje 9% riebumo varškės galima naudoti 5% varškę, jei norite mažiau kalorijų, arba 15% varškę sotesniam skoniui – tik tokiu atveju teks šiek tiek koreguoti miltų kiekį.
  • Šviesius speltos miltus galima pakeisti pilno grūdo speltos miltais, kvietiniais miltais arba avižiniais miltais – pastarieji suteiks ypatingą skonio atspalvį.
  • Nerafinuotą cukrų galima pakeisti stevija, medumi, klevų sirupu arba kokosų cukrumi – priklausomai nuo jūsų skonio preferencijų.
  • Kiaušinius galite pakeisti 2 šaukštais linų sėmenų, išmirkytų 6 šaukštuose vandens, jei laikotės veganiškos mitybos.
  • Joduotą druską galima pakeisti jūros druska arba Himalajų rožine druska – tai suteiks subtilų mineralinį poskonį.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Varškę prieš naudojimą būtinai pertrinkite per sietelį arba sutrinkite šakute, kad neliktų gumulėlių – tai užtikrins tolygią tešlos konsistenciją.
  • Tešlą minkykite lengvai, neperdirbkite jos, nes tai gali padaryti varškėčius kietus.
  • Formuodami varškėčius, rankas galite šiek tiek pamilti vandeniu, kad tešla neliptų prie pirštų.
  • Įdėkite varškėčius į verdantį vandenį tik kai jis tikrai užverda, o tada sumažinkite kaitrą iki vidutinės – tai padės išsaugoti jų formą.
  • Išvirtus varškėčius galima trumpai apkepti svieste, jei norite gauti traškų paviršių.
  • Jei norite, kad varškėčiai būtų dar puresni, į tešlą galite įmaišyti pusę šaukštelio kepimo miltelių.
  • Išvirusius varškėčius iš karto nukoškite, kad jie nesuliptų ir neperkaistų.
  • Geriausia patiekti iš karto, kol jie dar šilti, tačiau jie išlieka skanūs ir atvėsę.

Ingredientai

    • 9% riebumo varškė: 535 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • šviesūs speltos miltai: 225 gramų
    • nerafinuotas cukrus: 5 arbatinių šaukštelių
    • joduota druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia varškę pertriname ir sumaišome su miltais, kiaušiniais, cukrumi ir druska.
  2. 2. Tada iš gautos masės iškočiojame volelius ir supjaustome juos maždaug 2-3 centimetrų ilgio gabalėliais.
  3. 3. Tuomet į puodą su verdančiu vandeniu atsargiai suleidžiame pusgaminius ir verdame maždaug 5-7 minutes. Gamybos metu patiekalo viduje privalo būti pasiekta ne mažesnė kaip +85 laipsnių temperatūra. Išvirę varškėčiai turi būti nesutrūkę, nesuirę bei nepraradę savo formos.
  4. 4. Skaniausia mums juos patiekti su cinamonu, uogomis ir graikišku jogurtu. Pasilepinkite ir Jūs!

Atsiliepimai

Karolis

Ar mazai miltu ar kas bet visai nepavyko iskocioti volelius
Atsakyti
Bananų duona su varške ir ananasais
(1)
Desertas: "Lvovo" varškėtis
(4)