Autorius apie receptą
Šis pyragas - tai tikra šventė tiek smaližiams, tiek visiems, kurie dievina bananų ir šokoladinių sausainių derinį. Nors tokie desertai itin populiarūs JAV ir Didžiojoje Britanijoje, pastaruoju metu jie sparčiai įsitvirtino ir lietuvių virtuvėje. Dėl gausaus sluoksniuoto įdaro, kuriame dera prinokę bananai, maskarponės sūris, plakta grietinėlė ir gardūs „Oreo“ sausainiai, šis pyragas tampa ne tik įspūdingo skonio, bet ir gražios išvaizdos desertu. Jis puikiai tiks gimtadieniams, šeimos šventėms ar tiesiog jaukiam savaitgalio pasisėdėjimui prie kavos puodelio.
Svarbiausia, kad tai nekeptas pyragas, todėl jo gaminimas nereikalauja orkaitės ir sudėtingų temperatūros stebėjimų – užteks šaldytuvo bei trupučio kantrybės, kol sluoksniai sustings. „Banoreo“ pakerės tiek vaikus, tiek suaugusiuosius savo švelniu bananų skoniu, šilkinės tekstūros įdaru bei maloniai traškančiais „Oreo“ sausainiais. Be to, pyragą galima lengvai pritaikyti pagal savo skonį, pasirinkus kitus sausainius ar vaisius.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje „Oreo“ galima naudoti šokoladinius sausainius be įdaro – gausite subtilesnį skonį.
- Maskarponę galite keisti kreminiu varškės sūriu (Philadelphia tipo), pyragas bus šiek tiek gaivesnis.
- Riebią grietinėlę galima pakeisti 30 % riebumo plakama grietinėle, tačiau struktūra bus švelnesnė.
- Bananus galite papildyti keliomis trintomis avietėmis ar braškėmis, suteiksite lengvą rūgštelę.
- Cukrų galima pakeisti rudu cukrumi arba dalį jo medumi, tačiau tuomet kremas turės karamelinę natą.
- Vanilinį cukrų galima keisti natūraliu vanilės ekstraktu, kuris suteiks intensyvesnį aromatą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Geriau rinktis labai prinokusius, netgi su juodomis dėmelėmis bananus – jie saldesni ir aromatingesni.
- Želatiną būtina gerai išbrinkinti ir išmaišyti šiltame kreme, kad neliktų gumuliukų.
- Pirmą įdaro sluoksnį galima papuošti ne tik „Oreo“, bet ir trupintais riešutais ar šokolado drožlėmis.
- Prieš patiekiant verta pyragą palaikyti kambario temperatūroje apie 15 minučių, kad jis taptų minkštesnis ir lengviau pjaustytųsi.
- Šis pyragas ypač skanus kitą dieną, kai visi skoniai susigeria ir sluoksniai pilnai sustingsta.
Atsiliepimai