Skaniausias sultingas vištienos šašlykas marinuotas majoneze su svogūnais

Autorius apie receptą

Vištienos šašlykas marinuotas majoneze su svogūnais – tai nepaprastai sultingas, minkštas ir aromatingas patiekalas, kuris sužavės net išrankiausią gurmaną. Šis receptas yra mano šeimos favoritas jau daugiau nei dešimtmetį, ir kaskart kai jį gaminu, sulaukiu daugybės komplimentų. Klasikinis marinatas su majonezu sukuria neįtikėtiną tekstūrą, o svogūnai suteikia subtilų aštrumą, kuris puikiai dera su švelniu vištienos skoniu. Šis šašlykas puikiai tinka tiek vasaros iškyloms gamtoje, tiek šventiniams stalams ar tiesiog jaukiam savaitgalio pietų stalui. Receptas yra paprastas, bet rezultatas – tiesiog nuostabus! Kiekvienas kąsnelis bus sultingas ir tirpstantis burnoje, o malonus aromatas privers aplinkinius susižavėjusiai klausinėti jūsų recepto paslapties. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 
Reklama

  • Vietoje vištienos filė galite naudoti vištienos šlaunelių mėsą, ji išliks dar sultingesnė ir minkštesnė kepant ant žarijų.
  • Jei neturite majonezo, galite jį pakeisti graikišku jogurtu, sumaišytu su šlakeliu alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių.
  • Vietoje įprastų svogūnų tinka naudoti ir raudonuosius svogūnus, kurie suteiks patiekalui švelnesnį, saldesnį skonį.
  • Augalinį aliejų galima pakeisti alyvuogių aliejumi, kuris suteiks patiekalui subtilų Viduržemio jūros regiono aromatą.
  • Paprastą druską galima pakeisti jūros druska ar Himalajų druska, kuri praturtins patiekalo skonį mineralais.
  • Prie tradicinių juodųjų pipirų galite pridėti šiek tiek malto raudonojo pipiro, kuris suteiks švelnaus aštrumo.
  • Citrinos sultis galima pakeisti žaliosios citrinos (laimo) sultimis arba obuolių sidro actu.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Vištieną pjaustykite vienodo dydžio gabaliukais, taip ji iškeps tolygiai.
  • Prieš marinuojant vištieną, ją galite lengvai padaužyti mėsos plaktuku – taip ji taps dar minkštesnė.
  • Jei norite intensyvesnio skonio, galite marinuoti vištieną ilgiau nei nurodyta – net iki 24 valandų šaldytuve.
  • Prieš kepant, leiskite mėsai pastovėti kambario temperatūroje apie 30 minučių, taip ji iškeps tolygiau.
  • Kepant ant žarijų, stebėkite, kad ugnis nebūtų per karšta – geriausia kepti ant vidutinio karštumo žarijų.
  • Jei kepate orkaitėje, įkaitinkite ją iki 180°C ir kepkite apie 20 minučių, reguliariai apversdami.
  • Nenaudokite šakutės apversdami šašlyką – taip ištekės sultys; geriau naudokite žnyples.
  • Iškepusiam šašlykui leiskite pastovėti 5-10 minučių prieš patiekiant – taip sultys pasiskirstys tolygiai.

Ingredientai

    • vištienos filė: 1 kilogramo (galite rinktis kitą, mėgstamą mėsą)
    • majonezas: 100 gramų
    • svogūnai: 2
    • citrinos sultys
    • augalinis aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite tinkamais verti ant iešmo gabaliukais bei dėkite į dubenį.
  2. 2. Tuomet berkite prieskonius, dėkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną, pilkite aliejų bei ketvirtadalio citrinos sultis.
  3. 3. Po to dėkite majonezą bei viską ganėtinai gerai išmaišykite.
  4. 4. Šitaip paruoštas vištienos šašlykas yra paliekamas marinuotis bent 3-5 valandoms (šaldytuve ar šaltoje patalpoje).
  5. 5. Jeigu labai norisi kepti jau už valandos, tada paruoštą vištienos šašlyką labai gerai pamaigome rankomis be paliekame marinuotis kambario temperatūroje.
  6. 6. Toks vištienos šašlykas yra kepamas ant žarijų arba tiesiog grilyje. Bet, jei labai norisi, galima išsikepti ir keptuvėje, tik tada patariame naudoti vandenyje išmirkytus medinius iešmelius, kad mūsų kepama vištytė prie jų nekibtų.
  7. 7. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!

Atsiliepimai

Darius

Siūlyčiau naudoti ne krūtinėlės mėsą. O šlaunų mėsą be kaulo.
Atsakyti

Juzė

Svogūną sutarkavus per burokinę tarką, marinatas emulsifikuosis ir nereikės laukti net valandos, kad įsigertų. Beje, kambario temperatūroje marinuojant mėsą procesas nepagreitės ir kokybė nebus tokia gera nei marinuojant šaltai.
Atsakyti
Vištienos kepenėlės troškintos su obuoliais
(7)
Vištienos kumpelių iešmeliai kepti orkaitėje
(1)
Cezario salotos su vištiena, sūrio krepšeliuose
(1)