Autorius apie receptą
Vištienos šašlykas marinuotas majoneze su svogūnais – tai nepaprastai sultingas, minkštas ir aromatingas patiekalas, kuris sužavės net išrankiausią gurmaną. Šis receptas yra mano šeimos favoritas jau daugiau nei dešimtmetį, ir kaskart kai jį gaminu, sulaukiu daugybės komplimentų. Klasikinis marinatas su majonezu sukuria neįtikėtiną tekstūrą, o svogūnai suteikia subtilų aštrumą, kuris puikiai dera su švelniu vištienos skoniu. Šis šašlykas puikiai tinka tiek vasaros iškyloms gamtoje, tiek šventiniams stalams ar tiesiog jaukiam savaitgalio pietų stalui. Receptas yra paprastas, bet rezultatas – tiesiog nuostabus! Kiekvienas kąsnelis bus sultingas ir tirpstantis burnoje, o malonus aromatas privers aplinkinius susižavėjusiai klausinėti jūsų recepto paslapties.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje vištienos filė galite naudoti vištienos šlaunelių mėsą, ji išliks dar sultingesnė ir minkštesnė kepant ant žarijų.
- Jei neturite majonezo, galite jį pakeisti graikišku jogurtu, sumaišytu su šlakeliu alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių.
- Vietoje įprastų svogūnų tinka naudoti ir raudonuosius svogūnus, kurie suteiks patiekalui švelnesnį, saldesnį skonį.
- Augalinį aliejų galima pakeisti alyvuogių aliejumi, kuris suteiks patiekalui subtilų Viduržemio jūros regiono aromatą.
- Paprastą druską galima pakeisti jūros druska ar Himalajų druska, kuri praturtins patiekalo skonį mineralais.
- Prie tradicinių juodųjų pipirų galite pridėti šiek tiek malto raudonojo pipiro, kuris suteiks švelnaus aštrumo.
- Citrinos sultis galima pakeisti žaliosios citrinos (laimo) sultimis arba obuolių sidro actu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Vištieną pjaustykite vienodo dydžio gabaliukais, taip ji iškeps tolygiai.
- Prieš marinuojant vištieną, ją galite lengvai padaužyti mėsos plaktuku – taip ji taps dar minkštesnė.
- Jei norite intensyvesnio skonio, galite marinuoti vištieną ilgiau nei nurodyta – net iki 24 valandų šaldytuve.
- Prieš kepant, leiskite mėsai pastovėti kambario temperatūroje apie 30 minučių, taip ji iškeps tolygiau.
- Kepant ant žarijų, stebėkite, kad ugnis nebūtų per karšta – geriausia kepti ant vidutinio karštumo žarijų.
- Jei kepate orkaitėje, įkaitinkite ją iki 180°C ir kepkite apie 20 minučių, reguliariai apversdami.
- Nenaudokite šakutės apversdami šašlyką – taip ištekės sultys; geriau naudokite žnyples.
- Iškepusiam šašlykui leiskite pastovėti 5-10 minučių prieš patiekiant – taip sultys pasiskirstys tolygiai.
Atsiliepimai
Darius
Atsakyti
Juzė
Atsakyti