Vištienos kotletai su obuoliu, svogūnais ir morkomis, kepti keptuvėje

2024-01-20 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Vištienos kotletai su obuoliu, svogūnais ir morkomis, kepti keptuvėje
Tikriausiai nesu dar girdėjusi, kad kas pasakytų, jog nemėgsta kotletų (išskyrus nebent tie, kas nevalgo mėsos). Visi juos labai mėgsta, mėgstu ir aš, o labiausiai mėgstu vištienos kotletus. Nors juos mes ir valgome gana retai, gal todėl niekada neatsibosta. Įprastai mes juos patiekiame su mėgstamomis salotomis ir bulvių koše.

Šie kotletai yra labai gardūs, minkšti ir ganėtinai greitai pagaminami. Obuoliai tokiems kotletams suteikia labai gerą skonį. Anksčiau tokių niekada negaminau, man jie buvo naujiena... ir gailiuosi, kad negaminau, dabar tai bus vienas mėgstamiausių mano receptų.

Ingredientai

    • vištienos faršas: 500 gramų
    • obuoliai: 1
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1 (nedidelės)
    • kiaušiniai: 1
    • rūkytos paprikos milteliai: 0,5 šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į vištienos faršą įtarkuokite nuluptą obuolį.
  2. 2. Tuomet sumulkintą svogūną ir sutarkuotą morką pakepinkite šlakelyje aliejaus.
  3. 3. Kai jau daržovės suminkštėja ir pravėsta - sudėkite į vištienos faršą.
  4. 4. Tada įmuškite kiaušinį, suberkite druską, rūkytą papriką ir gerai išmaišykite masę.
  5. 5. Formuokite norimo dydžio kotletukus ir kepkite iš abiejų pusių keptuvėje su aliejumi, kol kotletai pilnai iškeps.
  6. 6. Patiekite su savo mėgstamu garnyru ir lepinkitės!
  7. patiekti vištienos kotletai su obuoliais
Vištienos slėgtainis
(3)
Paprastos cezario salotos su vištiena
(2)
Nerealus vištienos marinatas
(19)
Kreminė vištiena su smidrais ir pievagrybių padažu
(1)