sūdyta-parūkyta antienos filė: ~100-130 gramų (arba rūkyto kumpio)
kaparėliai: 3 arbatinių šaukštelių
svogūnų laiškai
švieži krapai ir petražolės
Padažui:
citrinos: 0,5 (ir sulčių, ir nutarkuotos žievelės)
tyras alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
Dižono garstyčios: 2 valgomųjų šaukštų
graikiškas jogurtas: 2 valgomųjų šaukštų
druska
pipirai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių gerai kempinėle nuplauname bulvytes, supjaustome kubeliais. Verdame pasūdytame vandenyje maždaug 15 minučių, nukošiame. Perplauname šaltu vandeniu bei vėl nukošiame.
2. Tuomet antieną (arba rūkyta kumpį) supjaustome juostelėmis bei pakepame ant keptuvės be riebalų, kol apskrus.
3. Tada supjaustome svogūnų laiškus ir žalumynus.
4. Padažas: Tiesiog sumaišome tarpusavyje visus padažui nurodytus produktus.
5. Po to sumaišašine bulves, keptą antieną (arba rūkyta kumpį), svogūnų laiškus, žalumynus bei paruoštą padažiuką. Skanaujame!