nutarkuota apelsino žievelė ir sultys: iš 1 vnt. (galite keisti citrinos žievele; arba visai nedėti - gausis paprastas ir gardus šokoladinis varškės pyragas)
Recepto paruošimas
1. Tešla: Sviestą išlydome bei leidžiame kiek atvėsti.
2. Tuomet į jį supilame cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinį bei išplakame, kol cukrus maždaug ištirps (arba bent patirps nors kiek…).
3. Miltus, kepimo miltelius bei kakavą sumaišome, beriame į plakinį bei minkome tešlą (jeigu viską išmaišius, vis dar limpa prie rankų, šiek tiek pridedame miltų).
4. Padaliname į maždaug dvi lygias dalis, įvyniojame į maišelius arba maistinę plėvelę bei 60 minučių paliekame šaldiklyje.
5. Varškės masė: Varškę sumaišome su grietine. Kiaušinius išplakame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, sumaišome su varške, krakmolu bei mikseriu arba blenderiu gerai pertriname iki vientisos masės.
6. Įtarkuojame apelsino žievelę.
7. Supilame sultis bei gerai išmaišome.
8. Paskui kepimo skardą (manoji buvo 23×28 centimetrų dydžio) išklojame kepimo popieriumi.
9. Burokinės tarkos pagalba tarkuojame pirmąjį tešlos gabaliuką bei gražiai paskirstome ant dugno.
10. Pilame varškės masę bei ant viršaus paskirstome antrąjį sutarkuotą tešlos gabalą.
11. Dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepame maždaug 45 minutes.
12. Ištraukiame iš orkaitės bei leidžiame visiškai atvėsti. Skanaujame!
13. Rekomendacija: Daugiau varškės pyragų receptų rasite: Varškės pyragai.