stipri juoda kava: 70 mililitrų (be cukraus, atvėsusi)
aliejus be kvapo: 150 mililitrų
nesaldinta kakava: 1,5 valgomojo šaukšto
miltai: 170 gramų
Glajui:
pieniškas šokoladas: 50 gramų
kakava: 0,5 arbatinio šaukštelio
grietinėlė: 30 mililitrų (naudota 12% riebumo)
Recepto paruošimas
1. Tešla: Juodąjį šokoladą bei pienišką šokoladą išlydome vandens vonelėje. Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purios masės, supilame aliejų, išlydytą šokoladą, kavą – trumpai išplakame, tuomet beriame druską, persijotus miltus su kakava bei išmaišome.
2. Tada kepimo skardelėje patiesiame kepimo popieriaus, supilame tešlą. Kepame 170 laipnių temperatūros orkaitėje maždaug 30-35 minutes, svarbiausia jo neperkepame, nes šitaip jis gali būti ne toks drėgnas.
3. Išėmus iš orkaitės paliekame formoje atvėsti.
4. Glajus: Šokoladą sutrupiname, dedame į puodelį, pilame grietinėlę, beriame kakavą bei ant mažos ugnies pašildome vis maišydamos, kol bus vientisa masė.
5. Trumpam paliekame atvėsti (apie 1-2 minutes), o tada užtepame ant pyrago. Skanaujame!
6. Rekomendacija: Daugiau šokoladinių pyragų receptų rasite: Šokoladiniai pyragai.