Šokoladinis tortas su mėtų kremu - skanesnio šokoladinio torto nesu ragavusi

Ingredientai

    Biskvitams:
    • kiaušiniai: 7
    • cukrus: 175 gramų
    • kakavos milteliai: 30 gramų
    • miltai: 150 gramų
    • kepimo milteliai: 0,5 pakelio
    Kremui:
    • riebi grietinėlė: 600 mililitrų
    • grietinėlės standiklis: 3 pakelių
    • šokoladiniai saldainiai su mėtų įdaru: 1 pakelio (naudojau "After Eight")
    • šokoladiniai pabarstukai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruošiame torto biskvitus: Iki putų ištriname kiaušinių trynius su cukrumi, po truputį suberiame miltus, kepimo miltelius, kakavą bei išmaišome. Paskui įmaišome standžiai išplaktus kiaušinių baltymus. Gautą tešlą supilame į riebalais išteptą apvalią kepimo formą bei kepame biskvitą iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
  2. 2. Paruošiame kremą: Atidedame 6 saldainius torto puošimui, o likusius saldainius ,kartu su 2 šaukštais grietinėlės, ištirpiname karšto vandens vonelėje. Likusią grietinėlę sumaišome su standikliu pagal instrukcijas ant pakuotės, išplakame bei įmaišome į vėsią saldainių masę.
  3. 3. Tuomet iškepusį biskvitą perpjauname horizontaliai į 3 dalis, gautus papločius pertepame kremu bei sudedame vieną ant kito. Tortą aptepame likusiu kremu. Atidėtus 6 saldainius supjaustome trikampėliais bei papuošiame torto viršų. Torto šonus bei viršų papuošiame šokoladiniais pabarstukais. Skanaujame!
  4. 4. Pastebėjimas: Šokolado bei mėtų yra kažkas nerealaus, todėl jeigu dar nebandėte šių skonių kartu, labai rekomenduoju išsikepti šį fantastišką tortą.
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Šokoladinis tortas su mėtų kremu - skanesnio šokoladinio torto nesu ragavusi
Šokoladinis tortas su mėtų kremu - skanesnio šokoladinio torto nesu ragavusi

Atsiliepimai

Tiramisu nekeptas tortas
(3)
Napoleonas, keptas keptuvėje
(12)
Gimtadienio tortas vyrui
(4)
Šokoladinis maskarponės sūrio tortas su vyšniomis
(2)
Morenginis tortas su šokoladu ir apelsinų kremu
(4)