Spageti su Bolonijos padažu

Ingredientai

    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • mėgstamas faršas: 400 gramų (naudojau kiaulienos sumaišytą su kalakutiena)
    • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    • konservuoti pomidorai: 400 gramų (su visu skysčiu)
    • česnakas: 3 skiltelių
    • pomidorų tyrė: 2 valgomųjų šaukštų
    • morkos: 1
    • druska: pagal skonį
    • malti baltieji pipirai: pagal skonį
    • spagetti: 400 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių įkaitiname keptuvėje aliejų bei apkepiname susmulkintus kubeliais svogūnus ir sutarkuotas morkas iki, kol daržovės suminkštės. Sudedame susmulkintus česnakus bei dar maždaug 60 sekundžių pakepiname.
  2. 2. Tuomet sudedame faršą bei mentele išskirstome gabaliukais. Kepiname maždaug 8 minutes ant vidutinio kaitrumo ugnies. Sudedame konservuotus pomidorus su visa tyre, pomidorų tyrę, beriame raudonėlį bei troškiname vis pamaišydamos iki užvirimo. Kai jau padažas užverdame, sumažiname liepsną bei vis pamaišydamos troškiname maždaug 15 minučių.
  3. 3. Makaronus išverdame pagal instrukcijas, nurodytas ant makaronų pakuotės. Nupilame vandenį bei perliejame su šaltu vandeniu.
  4. 4. Po to makaronus sudedame į lėkštes bei užpilame padažu. Patiekiame ir skanaujame!
  5. 5. Pastebėjimas: Jeigu mėgstate ir norisi, ant viršaus užtarkuojame parmezano sūrio.
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau spagečių receptų rasite: Spagečių receptai.

Atsiliepimai

Fettuccine makaronai su vištiena ir baltu padažu
(16)
Makaronai su šonine, pievagrybiais ir mocarela
(1)
Makaronai su daržovėmis ir sūriu
(1)