avižiniai miltai: 125 gramų (arba kavamale sumalti dribsniai)
rudas cukrus: 50 gramų
druska: 5 gramų
kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
pienas: 1-2 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių sviestą minkome su "Spelta" miltais iki trupinių (tam itin padeda virtuvinis kombainas). Tada suberiame kartu sumaišytus avižinius miltus, cukrų, druską bei kepimo miltelius, viską tolygiai išmaišome. Pamažu lašiname pieno ir maišome, kol tešla taps lipnoka. Suformuojame skritulį bei suvyniojusios į maistinę plėvelę, dedame į šaldytuvą mažiausiai 30 minučių, kad tešla sutvirtėtų.
2. Tuomet iškočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lapų (nes tešla ganėtinai lipni) iki maždaug 3-4 milimetrų storio bei išspaudžiame formele sausainius, kuriuos kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 7-10 minučių. Mėgaujamės!
3. Rekomendacija: Daugiau avižinių sausainių receptų rasite: Avižiniai sausainiai.