Sumuštinukai su lašiša ir burokėliais Kūčioms

2024-12-15 Autorius Vaida Stonienė - Vaidos virtuvė

Sumuštinukai su lašiša ir burokėliais Kūčioms
Sumuštinukai su lašiša ir burokėliais Kūčioms - tai žavingai atrodantis užkandis, kuriame derinama skrudintos juodos duonos sodrumas, subtilus rūkytos lašišos skonis ir gaivus burokėlių saldumas. Kiekvienas sluoksnis, kruopščiai suformuotas žiedo pagalba, sukuria gardžią visumą, o išvaizda primena mažą kulinarinį tortuką. Citrinpipiriais pagardinta lašiša ir burokėliai užtikrina puikią pusiausvyrą tarp tekstūrų ir skonių, paversdami šį užkandį tikru šventinio stalo akcentu.

Redaktorės Vaidos komentaras - gardus, paprastai paruošiamas užkandis, kuris atitinka šventines tradicijas ir gali būti puikus patiekalas šv. Kūčių stalui. Skoniai visiems pažįstami, tad tokiais sumuštinukais mėgausis ir tie, kurie tradicijų patiekalams laikosi labai tvirtai.

Daugiau įvairių patiekalų šv. Kūčioms galima rasti čia

Ingredientai

    • Juoda duona: 8 riekės
    • Rūkyta lašiša: 100 g
    • Burokėliai: 2 vnt. (virti)
    • Citrinpipiriai: šiek tiek
    • Druska: pagal skonį
    • Krapai: šiek tiek

    Recepto paruošimas

  1. 1. Lašišą labai smulkiai supjaustyti ir sudėti į dubenėlį.
  2. 2. Pagardinti citrinpipiriais ir, jeigu norisi, truputėliu druskos. Išmaišyti.
  3. 3. Burokėlius sutarkuoti ir nupilti išsiskyrusį skystį.
  4. 4. Iš duonos riekelių išpjauti apskritimus (patogiausia tai daryti su apvalia sausainių formele).
  5. 5. Ant duonos dėti smulkintos lašišos. (Kad būtų paprasčiau viską sluoksniuoti, tai galima padaryti naudojantis tuo pačiu žiedu kuriuo buvo išpjauta duona).
  6. 6. Ant lašišos dėti tarkuotus burokėlius.
  7. 7. Viską užbaigti mažu griežinėliu citrinos ir krapo šakele.

Atsakinėjama į Komentarą