Kūčių vakaras - ypatinga šventė daugeliui, kai susitinka šeima, visi susėda prie bendro vakarienės stalo. Tą dieną daug šeimininkių stengiasi paruošti ką nors skanaus, įprastus tradicinius patiekalus pagaminti moderniau, kitaip, pagal savo tradicinius arba netradicinius receptus. Tad neretai tarp dvylikos patiekalų atsiranda ir koks netikėtas, naujas, o kartais ir vadinamas „firminis“, be kurio neįvyksta nei vieną šeimos šventė.
Vienas iš tokių mūsų šeimoje - labai pamėgtas obuolių ir tuno pyragas-apkepas, kurį mane kepti dar prieš daug metų išmokė močiutė. Tiesa, ji pyragą kepdavo kiek kitaip - vietoj tuno ji naudodavo silkę. O aš receptą kiek patobulinau pagal save ir šeimos poreikius, tad naudoju tuną.
Šį pyragą aš dažniausiai kepu rudenį, nes skaniausias jis būna tada, jeigu naudojami obuoliai - antaniniai. O jei pavyksta išlaikyti šių obuolių iki švenčių - kepu ir joms. Tad pamėginkite ir Jūs!