1. Iš pradžių ryžius gerai nuplauname po šaltu tekančiu vandeniu arba kelis kartus perplauname dubenyje, kol vanduo taps skaidrus.
2. Tada ryžius supilame į puodą kartu su vandeniu bei užviriname. Verdame uždengtame puode maždaug 8 minutes ant stiprios ugnies, po to sumažiname ugnį ir dar verdame maždaug 10 minučių. Išvirus, puodą nukaičiame bei paliekame 30 minučių pastovėti.
3. Tuo tarpu ryžių actą sumaišome su cukrumi bei druska.
4. Praėjus maždaug 30 minučių ryžius sudedame į dubenį, juos užpilame acto ir cukraus mišiniu bei gerai išmaišome. Atvėsiname iki kambario temperatūros. Kol vėsta ryžiai, juostelėmis susipjaustome mėgiamus produktus įdarui.
5. Tuomet ant stalo prieš save pasidedame bambukinį kilimėlį, ant jo padedame jūros dumblių lapą. Vandeniu suvilgytomis rankomis paimame saujelę ryžių bei jais tolygiai paskirstome visą lapo paviršių, palikdamos viršuje 1 centimetro pločio neuždengtą nori lapo kraštą.
6. Tada lapo centre ant ryžių horizontaliai išdėliojame norimus produktus, neužklotą "NORI" lapo kraštą suvilgome vandeniu bei bambukinio kilimėlio pagalba susukame sušio suktinuką. Tą patį pakartojame su likusiais ryžiais.
7. Šitaip pagamintus suktinukus supjaustome sudrėkintu peiliu. Patiekiame su marinuotu imbieru, wasabi krienais bei sojos padažu. Skanaujame!
d
Atsakyti