Sveiki moliūgų blynai pusryčiams

2021-11-18 Autorius oSkanu.lt

Sveiki moliūgų blynai pusryčiams
Skanūs ir sveiki moliūgų blynai pusryčiams pradingsta akimirksniu! Nesvarbu, kiek gaminu, jų mano šeimai visada mažai. O jeigu norisi dar pagardinti, su jie gaunasi obuoliais jie dar skanesni. Nors yra daugybe blynų receptų, šiandien rekomenduoju išmėginti būtent šį. Nenusivilsite! 

Kad blynai pavyktų be būdingo moliūgų kvapo, jie tur4t7 būti ruošiami iš muskatinių veislių moliūgų. Tokios rūšies moliūgai praktiškai neturi kvapo, o minkštimas yra ryškiai oranžinis, švelnus, sultingas ir tikrai saldaus skonio. Kartais toks moliūgas net primena melioną.

Jeigu susidūrėte su kvapniu moliūgu, prieš gamindami, sutarkuojame jį ir 6 minutėms įdedame į mikrobangų krosnelę. Jeigu mikrobangų krosnelės neturite, moliūgą galite apkepti arba apvirti verdančiame vandenyje. Gaminimą tęsiame, kai moliūgas pilnai atvėsta.

Ingredientai

    • moliūgas: 400 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • manų kruopos: 2 valgomųjų šaukštų
    • kefyras: 0,5 valgomojo šaukšto
    • cukrus: 4 arbatinių šaukštelių
    • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • kepimo aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Moliūgą sutarkuojame ir 5 minutes kaitiname mikrobangų krosnelėje. Praėjus 3 minutėms išmaišome ir toliau kaitiname.
  2. 2. Atvėsusį moliūgą sumaišome su likusiais ingredientais iki vientisos masės.
  3. 3. Įkaitiname keptuvę su trupučiu aliejaus.
  4. 4. Ant silpnos kaitros kepame blynus iš abiejų pusių, kol pilnai iškepa.
  5. 5. Patiekiame su medumi arba grietine arba kitu mėgstamu pagardu. Skanaujame!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau moliūgų blynų receptų rasite: Moliūgų blynai.
Mieliniai bulviniai blynai su ikrais pagal Beatą
(1)
Mėlynių blynai su kefyru
(1)