Švelniai marinuotos voveraitės - kas ragavo, paprašė recepto!

Labai mėgstu, visiškai netingiu ir niekada nepavargstu atsargomis žiemai pasirūpinti vasarą. Man tikrai labai patinka tokie darbai. Voveraites ne tik užsišaldau, bet ir šiek tiek užsimarinuoju, šis receptas labai patiko visoms mano draugėms, jos prašė recepto, tad jis keliauja ir interneto skaitytojams. Iš 2 normų marinato užpyliau 4 - 0,7 litro stiklainius. 

Ingredientai

    • voveraitės
    Marinatui:
    • vanduo: 1 litro
    • druska: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • actas: 2 valgomųjų šaukštų
    • pipirai: kelių grūdelių
    • lauro lapai: kelių
    • česnakas: 2-4 skiltelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia voveraites išvalykite ir nuplaukite.
  2. 2. Tuomet sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite vis nugraibydamos putas.
  3. 3. Išvirkite marinatą iš visų nurodytų komponentų, išskyrus actą.
  4. 4. Suberkite grybus į marinatą, pakaitinkite, kol užvirs ir pavirkite maždaug 5 minutes.
  5. 5. Po to supilkite actą, leiskite dar kartą užvirti ir grybus išpilstykite į iškaitintus stiklainius.
  6. 6. Apverskite stiklainiais "aukštyn kojomis", užklokite stora antklode ir leiskite atvėsti. Laukite žiemos ir skanaukite!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau receptų iš voveraičių rasite: Voveraitės.
Pupelės su voveraitėmis
(1)
Rauginti grybai arba grybų rauginimas žiemai
(5)