Miško grybų sriuba su sorų kruopomis

Autorius apie receptą

Labiausiai po savo atostogų arba įvairiausių švenčių, kai suvalgoma daugiau maisto nei įprastai, aš pasiilgstu sriubos. Man tada ji tampa tiesiog privaloma. Šį kartą noriu su Jumis pasidalinti nuostabios grybų sriubos receptų. Jai pagaminti taip pat naudosime sorų kruopas, kurios įvairiose sriubose labai tinka.

Savo sriubai paskaninti naudojau "Cubeb" pipirus. Tokių pipirų kvapas yra ryškus, aromatingas, o skonis - aštrus, lengvai kartus bei ilgai išliekantis burnoje. Cubeb pipirai savo aromatingumu prilygsta kvapniesiems pipirams. Na o "Inka Sunsalt" saulės druska paskutiniu metu tapo viena iš mano mėgstamiausių. Žinoma, gaminti galite ir su savo mėgstamais pipirais bei druska, viskas gausis puikiai. :)

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Miško grybai: vietoje jų galima naudoti šaldytus arba džiovintus baravykus, pievagrybius ar voveraites. Džiovintus grybus rekomenduojama iš anksto išmirkyti.
  • Sorų kruopos: tinka perlinių kruopų, bolivinės balandos arba rudųjų ryžių alternatyvos.
  • Sviestas: galima keisti alyvuogių aliejumi arba kokosų aliejumi, jei norite augalinio varianto.
  • Daržovių sultinys: puikiai tiks ir grybų arba vištienos sultinys.
  • Cubeb pipirai: galima naudoti juoduosius, baltuosius ar kvapniuosius pipirus.
  • Inka Sun druska: galima keisti jūros druska ar Himalajų druska.
  • Grietinė: jei norite liesesnės versijos – naudokite natūralų jogurtą arba visai atsisakykite.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Sorų kruopas prieš virimą būtina gerai perplauti – tai sumažins kartumą ir pagerins tekstūrą.
  • Jei naudojate džiovintus grybus, mirkykite juos bent 30 minučių karštame vandenyje. Mirkymo vandenį galite panaudoti sriubai.
  • Nepersūdykite – grybai turi subtilų skonį, kurio nenorėsite užgožti.
  • Naudokite šviežius krapus – jie suteiks gaivumo ir pabrėš grybų aromatą.
  • Patiekite sriubą su šaukštu grietinės tik prieš patiekiant – taip išlaikysite šviežią jos skonį.

Ingredientai

    • virti miško grybai: 0,5 litro
    • bulvės: 3
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • daržovių sultinys: 2 litrų
    • lauro lapai: 2
    • sorų kruopos: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: pagal skonį (naudoju "Inka sun salt" druską iš "Druskos namai")
    • šviežiai grūsti pipirai: pagal skonį (naudoju "Cubeb" iš "Druskos namai")
    • krapai: ryšulėlio
    • grietinė: pagal skonį (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sorų kruopas nuplaukite po tekančiu vandeniu.
  2. 2. Daržoves nulupkite. Svogūną bei česnaką supjaustykite smulkiais gabaliukais, morką griežinėliais, o bulves tiesiog kubeliais.
  3. 3. Tada puode ištirpinkite sviestą.
  4. 4. Jame pakepinkite česnaką, svogūną bei morkas.
  5. 5. Kai jau daržovės suminkštėja, sudėkite bulves ir grybus. Užpilkite sultiniu. Meskite lauro lapą. Suberkite sorų kruopas. Užkaiskite sriubą virti.
  6. 6. Bebaigiant virti pagardinkite druska, šviežiai grūstais pipirais ir susmulkintais krapais.
  7. 7. Sriubą pilstykite į pasirinktus dubenėlius ir jeigu norisi pagardiname šaukštu grietinės.
  8. 8. Patiekite ir skanaukite!

Atsiliepimai

Tiršta grybų sriuba su bulvėmis
(1)
Japoniška Ramen sriuba su jautiena ir grybais
(1)
Daržovių sriuba su grybais
(3)
Lęšių ir konservuotų pomidorų sriuba
(3)