1. Iš pradžių dubenyje sumaišome abiejų rūšių miltus, cinamoną bei druską. Minkštą sviestą su cukrumi išsukame elektriniu plaktuvu iki purumo. Tada įmušame kiaušinį bei plakame maždaug 60 sekundžių. Supilame romą, vanilės ekstraktą, suberiame miltus bei užminkome tešlą. Suformuojame rutulį bei padaliname tešlą perpus. Ją dedame į šaldytuvą bent jau 2 valandoms.
2. Tuomet orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros, dvi kepimo skardas išklojame su kepimo popieriumi. Iškočiojame abi tešlas: vienoje išspaudžiame žvaigždes, kitoje išspaudžiame tokias pačias žvaigždes, bet jų viduryje išspaudžiame dar mažesnes žvaigždeles arba mažus apskritimus. Abi kepimo skardas dedame į orkaitę ir sausainius kepame maždaug 11-13 minučių.
3. Po to iškepusius sausainius atvėsiname. Ant žvaigždžių be skylučių plokščiosios pusės dedame po šaukštelį džemo bei prispaudžiame žvaigždele su skylute centre. Visus sausainius apibarstome milteliniu cukrumi. Mėgaujamės arba dovanojame draugams ir giminaičiams per šventes!:)
4. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.
Atsakinėjama į Komentarą