1. Iš pradžių kavą pasaldinkite vienu šaukštu cukraus.
2. Šokoladą sulaužykite bei ištirpinkite karšto vandens vonelėje (galima pasilikti ~50 gramų nelaužyto ir netirpinto - po to panaudoti papuošimui).
3. Tada grietinėlę išplakite iki standumo bei sumaišykite su maskarpone ir cukraus pudra (5-iais šaukštais).
4. Įpilkite romo, įspauskite citrinos sulčių, įtarkuokite šiek tiek citrinos žievelių bei suberkite cukraus pudrą. Viską išmaišykite ir kremas jau baigtas.
5. Tuomet sluoksniuokite desertą permatomame inde, jeigu tokį turite. Apačioje vienu sluoksniu dėkite kavoje išmirkytus "pirštelius" (sausainius po vieną nardinkite į kavą bei iškart ištraukite, nes jie itin greitai sugeria skystį), ant jų pilkite tirpdytą šokoladą, paskui - maskarponę.
6. Leiskite tortui pastovėti šaldytuve mažiausiai valandą, o jeigu užtenka valios - per visą naktį.
7. Prieš patiekdami ant viršaus užtarkuokite šiek tiek šokolado, pabarstykite grūstuve trintomis kavos pupelėmis. Skanaukite!
Irena
Kaip skaniai atrodo. Būtinai pamėginsiu! ;)
Atsakyti
Irena
Atsakyti