Tirštas kiaulienos troškinys su daržovėmis

Ingredientai

    • kiaulienos kumpis ar mentė: 1 kilogramo
    • daržovių sultinys: 1,5 litro
    • raudonieji svogūnai: 2
    • sutrintos kmynų sėklos: 1 šaukštelio
    • mairūnas arba čiobrelis: 1 šakelės
    • saldžiosios paprikos: 2-3
    • aitriosios paprikos milteliai: žiupsnelio
    • pomidorai: 4
    • pomidorų pasta: 2 šaukštų
    • citrinos žievelės: iš 1 vnt.
    • grietinė: 4 šaukštų
    • aliejus (kepimui)
    • raudonojo vyno actas: 2 šaukštų
    • morkos: 4
    • bulvės: 4-5
    • druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūnus nulupame, smulkiai supjaustome bei pakepiname keptuvėje, kol suminkštės, ir nukeliame nuo ugnies.
  2. 2. Tuomet kiaulieną nuplauname, supjaustome gabalėliais bei suberiame į puode verdantį sultinį. Verdame maždaug 15 minučių.
  3. 3. Tada bulves bei morkas nuskutame ir nuplauname. Pusę bulvių bei morkų supjaustome gabalėliais, o likusias – smulkiai sutarkuojame ir sukratome į puodą. Verdame maždaug 20 minučių.
  4. 4. Po to nuplautas paprikas supjaustome, išimame sėklas bei supjaustome gabalėliais, suberiame į puodą ir išmaišome. Paverdame dar maždaug 5-7 minutes.
  5. 5. Paskui nuplautus pomidorus supjaustome gabalėliais bei sumetame į puodą. Įmaišome pomidorų pastą, raudonojo vyno actą, prieskonius, nutarkuotą vienos citrinos žievelę, pakepintus svogūnus, paverdame maždaug 5 minutes. O galiausiai įmaišome grietinę. Skanaujame!
  6. 6. Patarimas: Jeigu norisi tirštesnio šio patiekalo varianto, du šaukštus miltų išmaišome su puse stiklinės pieno, pabaigoje supilame į patiekalą ir maišydamos dar sykį užviriname.

Atsiliepimai

Sojos ir daržovių troškinys su kalendra
(1)
Grikių troškinys su daržovėmis
(4)
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
(5)
Baltasis čili troškinys su vištiena
(2)