Orkaitėje keptas kiaulienos troškinys su raudonuoju vynu

2023-06-17 Autorius oSkanu.lt

Orkaitėje keptas kiaulienos troškinys su raudonuoju vynu
Šio patiekalo istorija buvo tokia ganėtinai neįprasta, nes aš kepiau čenakus moliniuose indeliuose, bet dar tiek pat mėsos ir daržovių paruošiau ir iškepiau didesnėje kepimo formoje, uždengtoje folija. Gavosi dveji pietūs vienu šūviu, visiškai netikėtai. Tačiau toks derinys su raudonuoju vynu labai patiko ir vyras sakė, kad tai vienas skaniausių kada valgytų kiaulienos troškinių. Nuo tos dienos šis receptas "prigijo" mūsų šeimoje ir dabar dažnai šitaip gaminame, kartu su čenakais. Iškart gauname ir patiekalą, kurį dar galima įsidėti į darbą kitos dienos pietums.

Ingredientai

    • kiaulienos išpjovos: 600 gramų
    • bulvių: 5
    • morkų: 3
    • raudonųjų paprikų: 1
    • šparaginių pupelių: 2 saujų
    • svogūnų: 1
    • česnako: 5 skiltelių
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • kalendros: 1 arbatinio šaukštelio
    • balzamiko acto: 1 valgomojo šaukšto
    • raudono sauso vyno: 150 mililitrų
    • lauro lapų: 6
    Kepimui:
    • aliejaus
    • sviesto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaulienos išpjovą supjaustykite kubeliais, pagardinkite druska, pipirais ir apskrudiname keptuvėje.
  2. 2. Tuomet užpilkite trupučiu raudono vyno, kai truputį nugaruos, įpilkite vandens, įdėkite lauro lapelių ir uždengę troškinkite maždaug 20 minučių.
  3. 3. Daržoves supjaustykite maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais ir kol mėsa troškinasi, pamarinuokite su aliejumi, balzamiko actu, išspaustu česnaku, kalendra, druska ir pipirais.
  4. 4. Po to išdėliokite kiaulieną ir daržoves į čenakines, o likusią dalį - į kepimo indą. Pridėkite lauro lapų, po gabaliuką sviesto, užpilkite truputį vandens.
  5. 5. Kepimo indą uždenkite folija ir viską kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 60 minučių.
  6. 6. Patiekite ir skanaukite!
Daržovių troškinys su kalakutiena
(2)
Troškinta jautiena burgundiškai su rūkyta šonine ir baltu vynu
(2)