Tobulas moliūgų pyragas - sulaukęs daugybės pagyrų!

2019-11-09 Autorius oSkanu.lt

Tobulas moliūgų pyragas - sulaukęs daugybės pagyrų!

Ingredientai

    • moliūgų tyrė: 425 gramų (iš skardinės; tinka ir pagaminta iš šviežio moliūgo)
    • kondensuotas pienas: 1 skardinės
    • kiaušiniai: 2 (dideli)
    • maltas cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • maltas imbieras: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • maltas muskato riešutas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • jau paruošta trapi tešla: 1 lakšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros ir 23 centimetrų skersmens skardą išklojame su paruošta tešla.
  2. 2. Tuomet paviršių padengiame su folija ir užpildome pupomis.
  3. 3. Kepame 15 minučių, tada nuimame pupas su folija ir dar kepame 5 minutes.
  4. 4. Tada išplakame kartu moliūgo tyrę su kondensuotu pienu, kiaušiniais bei prieskoniais.
  5. 5. Užpilame ant tešlos ir kepame maždaug 15 minučių.
  6. 6. Sumažiname temperatūrą iki 175 laipsnių ir dar kepame maždaug 35-40 minučių. Tikriname mediniu pagaliuku, ar jau iškepė.
  7. 7. Iškepus paliekame visiškai atvėsti. Lepinamės!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau moliūgų pyragų receptų rasite: Moliūgų pyragai.
Ravani - graikiškas pyragas
(3)
Beatos keptas varškės pyragas su avietėmis
(1)