Tobulas ricotos sūrio tortas

Ingredientai

    Pagrindui:
    • mėgstami sausainiai: 230 gramų (naudoju "Selga" šokoladinius"
    • sviestas: 100 gramų
    • mėgstami riešutai: ~100 gramų (nėra būtina, šį kartą pamiršau įdėti)
    Pagrindinei masei:
    • riccota sūris: 500 gramų
    • kondensuotas pienas: 1 indelio
    • medus: 1 šaukšto
    • plakamoji grietinėlė: 250 mililitrų
    • vanduo: 50 mililitrų (želatinos užpilimui)
    • želatina: 3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pagrindas: Sumalkite sausainius ir riešutus (jeigu juos naudosite, tik prieš tai juos tuomet reikia pakepinti). Tirpintą sviestą supilkite į sausainius. Tada masę sudėkite į kepimo skardą išklotą su kepimo popieriumi (aš pati naudojau 26 centimetrų skersmens). Suformuokite pagrindą bei kol ruošite pagrindinę masę, padėkite jį į šaldytuvą.
  2. 2. Pagrindinė masė: Užpilkite želatiną su vandeniu. Grietinėlę gerai išplakite. Išmaišykite ricotą, kondensuotą pieną bei medų. Tada įmaišykite išplaktą grietinėlę bei supilkite ištirpintą želatiną. Viską supilkite į formą bei išlyginkite. Tortą dėkite į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms (aš šį kartą laikiau beveik visą parą).
  3. 3. Puoškite pagal savo fantaziją ir norus, aš tiesiog susmulkinau tris sausainius bei kelis gabaliukus šokolado ir užbarsčiau ant viršaus. Lepinkitės!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau sūrio tortų receptų rasite: Sūrio tortai.

Atsiliepimai

Sūrio tortas su miško uogomis
(1)
Tortas Varškinis gaivumėlis
(11)
Nekeptas tiramisu tortas su maskarponės kremu
(1)