1. Pradžioje į puodą supilame vandenį, dedame sviestą bei kaitinkite, kol užvirs. Nukeliame nuo ugnies bei suberiame miltus, greitai maišome, kol masė taps vientisa. Paliekame atvėsti.
2. Kol vėsta, pasiruošiame skardas. Išklojame jas kepimo popieriumi.
3. Tuomet į atvėsusią masę po vieną mušame kiaušinius, kas kartą gerai išplakame. Krečiame visą paruoštą masę į konditerinį maišelį (antgalį pasirinkame apskrita skylute) ir ant paruoštos skardos išspaudžiame 10–15 centimetrų lazdeles, palikdamos 1–2 centimetrų tarpelius. Po vieną skardą šauname į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros, vidurinėje eilėje, kepame maždaug 15 minučių, kol lazdelės išsipūs ir švelniai paruduos, nedarinėdamos orkaitės durelių. Lazdelių turėtų išeiti 3 didelės skardos.
4. Smagiausia yra tai, kad šį torčiuką formuoti galima, kaip tik širdis mūsų geidžia, lazdeles galima statyti, guldyti, kryžiuoti…
5. Tada grietinę bei miltelinį cukrų išplakame iki standumo, dar truputį paplakdamos įspaudžiame citrinos sulčių, vis paragaujame, kad nebūtų per rūgštu.
6. Po to imame po vieną plikytos tešlos lazdelę, merkiame į paruoštą kremą, dedame ant pasirinktos tortinės, lėkštės arba padėklo, suformuojame tortą (aš dažniausiai lazdeles kryžiuoju).
7. Glaistui vandens vonelėje išlydome šokoladą kartu su sviestu. Paruoštu glaistu apšlakstome tortą. Dedame į šaldytuvą bei palaikome per naktį. Skanaujame!
8. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.