Tortas "Esterhazy"

2018-03-30 Autorius oSkanu.lt

Tortas "Esterhazy"

Ingredientai

     Lakštams:
    • kiaušinių baltymai: 8
    • cukrus: 1 stiklinės
    • migdolo riešutai: 200 gramų
    • miltai: 3 valgomųjų šaukštų
     Kremui:
    • pienas: 1 stiklinės
    • cukrus: 0,75 stiklinės
    • virtas kondensuotas pienas: trečdalio indelio
    • kiaušinių tryniai: 4
    • sviestas: 300 gramų
    • likeris: 2 valgomųjų šaukštų (arba brendis)
     Papuošimui:
    • apkeptos migdolų plokštelės
    • abrikosų džemas: 2 valgomųjų šaukštų
    • baltas šokoladas: 200 gramų
    • grietinėlė: 2 valgomųjų šaukštų
    • juodas šokoladas: 50 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Lakštai: Iš pradžių baltymus išplakame iki standžių putų. Paskui, nuolatos plakdamos, sudedame po 1 valgomąjį šauktą cukraus, kol masė taps tvirta bei blizganti. Riešutus susmulkiname blenderyje bei kartu su miltais po truputį suberiame į baltymų masę. Masę atsargiai iš apačios į viršų išmaišome su mentele.
  2. 2. Ant kepimo popieriaus uždedame 24 centimetrų kepimo formos dugną, apvedame apskritimą. Apverstą popierių padedame ant skardos, į apvestą apskritimą sudedame šeštadalį baltymų masės, suformuojame lygų lakštą. Lakštą kepame iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių, kol lakštas dailiai apkeps. Iškepusį lakštą atvėsiname ant grotelių, po to nuimame kepimo popierių. Taip iškepame visus 6 lakštus.
  3. 3. Kremas: Trečdalį stiklinės pieno išplakame su tryniais bei cukrumi iki vientisos masės. Likusį (du trečdalius stiklinės) pieno užviriname puode storu dugnu. Tada į užvirusį pieną, nuolatos plakdamos, po truputį supilame pieno - kiaušinių masę. Masę užviriname bei nukeliame nuo ugnies. Atvėsiname. Kambario temperatūros sviestą išplakame su virtu kondensuotu pienu bei po truputį sudedame į atvėsintą kremą. Pabaigoje įpilame alkoholį bei išplakame iki vientisos masės.
  4. 4. Tuomet penkis torto lakštus pertepame kremu, o šeštąjį lakštą sutepame abrikosų džemu.
  5. 5. Baltą šokoladą ištirpiname ant garų, sumaišome su grietinėle bei padengiame tortą, kol šokoladas dar karštas.
  6. 6. Kai torto paviršius truputį sustings, ištirpiname juodąjį šokoladą bei išpiešiame tinklelio raštą.
  7. 7. Torto šonus apibarstome migdolų plokštelėmis bei pastatome į šaldytuvą bent jau 12-ai valandų. Skanaujame!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Tortas "Esterhazy"
Avietinis baltojo šokolado tortas
(4)
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius" - norisi dar ir dar!
(12)
Cukinijų ir riešutų tortas
(1)