1. Pradžioje miltus suberkite ant stalviršio, ant viršaus dėkite margariną, grietinę, trynius, suberkite vanilinį cukrų bei supilkite citrinos sultis. Aštriu peiliu produktus kapokite į miltus, kol viskas susimaišys. Šaltomis rankomis suformuokite tešlos rutulį, padalinkite į keturias lygias dalis, susukite į maistinę plėvelę bei pastatykite, kelioms valandoms, į šaldytuvą.
2. Tuomet obuolius nulupkite, išimkite sėklytes bei sutarkuokite burokine tarka. Sudėkite į nedidelį puodą, ant viršaus užpilkite likerį, cukrų bei citrinos žievelę. Kaitinkite, kol išsiskyrę sultys nugaruos bei gausite tirštą džemą.
3. Tada sviestą išlydykite didesniame puode bei įmaišykite miltus. Kelias minutes pakepinkite ant nedidelės kaitros. Pieną užvirkite su cukrumi bei plakant, maža srovele pilkite į kepintus miltus. Palikite kremą atvėsti.
4. Ant miltuoto stalviršio plonai kočiokite po vieną gabalėlį tešlos, apipjaustykite kraštus, kad būtų lygūs, ir lakštą bei jo nuopjovas sudėkite į skardą, išklotą su kepimo popieriumi. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros, kol išsipūs bei ganėtinai gražiai paruduos. Lakštus palikite atvėsti, o iškepusias tešlos nuopjovas sutrupinkite bei atsidėkite tortui papuošti.
5. Surinkite tortą. Dėkite pirmąjį lakštą, aptepkite plikytu kremu bei puse obuolienės. Ant viršaus dėkite antrąjį lakštą, vėl aptepkite kremu bei likusia obuoliene. Toliau sluoksniuokite tik su plikytu kremu. Torto viršų bei kraštus aplipdykite trupiniais.
6. Galiausiai pastatykite į šaldytuvą parai. Skanaus!
7. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
rasa
Atsakyti