1. Tešla: Miltus persijojame. Šaltą sviestą vis aplipiname miltais ir kartu tarkuojame per burokinę tarką.
2. Tarkuojame tol, kol susimaišys sviestas su miltais ir bus tarsi tešlos trupiniai. Arba kitas galimas variantas: miltus su šaltu sviestu kapojame kapokle arba dideliu peiliu.
3. Tuomet tešlą susemiam į "krūvelę" ir joje padarome duobutę. Įberiame druskos, supilame grietinę ir po truputį maišome rankomis. Gautą tešlą dedame į šaldytuvą maždaug 30-60 minučių.
4. Po to kočiojame 3 centimetrų storio lakštus, išpjaustome reikiamos formos papločius ir dedame į vandeniu sudrėkintą skardą.
5. Tešlą subadome šakute. Paliekame pastovėti maždaug 10 minučių.
6. Po to kepame iki 250 laipsnių temperatūros maždaug 5 minutes. Iškepus - visus lakštus sudedame vieną ant kito ir sulyginame apipjaustydamos kraštus (trupinius panaudosime torto apibarstymui).
7. Kremas: Grietinėlę su dviem trečdaliais cukraus užviriname.
8. Kiaušinius sumaišome su likusiu cukrumi. Juos maišant - po truputį pilame užvirintą grietinėlę. Masę dar kaitiname maždaug 10-15 minučių vis maišydamos mediniu šaukštu, kol sutirštės.
9. Po to puodą pastatome į šalto vandens indą, kad atvėstų iki 22 laipsnių temperatūros (ją reiktų matuoti su konditeriniu/kulinariniu termometru).
10. Sviestą išplakite iki purumo (maždaug 15 minučių). Į jį po truputį pilame kiaušinių mišinį. Plakame kol sustandės, kremas taps vienalytis. Įberiame vanilinį cukrų.
11. Torto surinkimas: Lakštus pertepame kremu. Viršutinį lakštą dedame pūslėmis į apačią, kad viršus būtų lygus.
12. Visą tortą bei šonus aptepame tuo pačiu kremu ir apibarstome trupiniais, kurių liko lyginant torto kraštus.
13. Patarimas: Papuošimui taip pat kepkite iš tos pačios tešlos norimus fragmentus.
14. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Dovile
Atsakyti
Rasa
Atsakyti