Tortilijų kesadilija su paprikomis, sūriu ir kumpiu

2024-01-13 Autorius oSkanu.lt

Tortilijų kesadilija su paprikomis, sūriu ir kumpiu
Jau rodžiau kaip pagaminti labai skanias kesadilijas su pievagrybiais, kumpiu ir sūriu. Tas receptas susilaukė dvejopų Jūsų jausmų, vieniems labai patiko, o kiti sakė, kad pievagrybių čia visai nereikia. Tad šiandien rodau kitokį variantą, kuriame nebus jokių pievagrybių, o naudosime paprikas. Man asmeniškaip taip pat be galo skanu!

Gaminant į keptuvę nieko nepilame, dedame į sausą. Aš kepdama paslėgiau tiesiog uždėjusi puodą, o į jį įpyliau dar šiek tiek vandens, kad būtų sunkesnis.

Keptuvę šį kartą naudojau su grioveliais, kuo ilgiau palaikome, tuo ryškesni bus grioveliai ant patiekalo (jie atrodo tikrai gražiai), bet ji nėra privaloma, galima naudoti ir paprastą keptuvę.

Ingredientai

    • tortilijos: 8
    • kumpis: 200-250 gramų
    • fermentinis sūris: 200 gramų (kartais sunaudoju ir 300 gramų)
    • raudonos saldžiosios paprikos: 2
    • mėlynieji svogūnai: 0,5
    • petražolės: ryšulėlio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių fermentinį sūrį sutarkuojame.
  2. 2. Kumpį supjaustome gana plonomis juostelėmis.
  3. 3. Raudonas saldžiąsias paprikas supjaustome nedideliais kubeliais. Petražoles sukapojame. Svogūną ganėtinai smulkiai supjaustome.
  4. 4. Tuomet visą tortilijos paviršių tolygiai padengiame kumpiu, paprikomis, svogūnu bei petražolėmis, apibarstome sūriu ir uždengiame su kita tortilija.
  5. 5. Tada keptuvę gerai įkaitiname, platesne mentele perkeliame tortiliją į keptuvę bei paspaudžiame mentele arba paslegiame tokio paties dydžio puodu, kad sūris tolygiai išsilydytų.
  6. 6. Kepame maždaug 2-3 minutes ant vidutinio kaitrumo ugnies, po to atsargiai apverčiame bei kepame dar 2-3 minutes.
  7. 7. Galiausiai iškeptą kesadiliją supjaustome bei patiekiame su mėgstamu padažu. Lepinamės!
Minestrone - itališka daržovių sriuba
(1)