"Selgos" sausainiai: 1 pakelio (galima naudoti 16 vnt. "Oreo" sausainių)
sviestas: 50 gramų
graikiniai riešutai: 15
Kremui:
maskarponė: 500 gramų
plakamoji grietinėlė: 400 mililitrų
miltelinis cukrus: 120 gramų
želatina: 20 gramų
vanilinis cukrus: 1 šaukšto
Torto papuošimui:
"Oreo" sausainiai: keli viršui ir į vidį
kelios braškės arba kitos uogos
Recepto paruošimas
1. Pradžioje išlydome sviestą. Sausainius kartu su riešutais sutriname trintuvu iki smulkių trupinių. Supilame sviestą bei viską gerai išmaišome. Tešlą sukrečiame į 22 centimetrų skersmens formą, suformuojame pagrindą bei laikome jį šaldytuve, kol pasigaminsime kremą.
2. Tuomet želatiną išbrinkiname, o po to ištirpiname karšto vandens vonelėje. Išplakame grietinėlę.
3. Tada maskarponę išmaišome su milteliniu cukrumi, vaniliniu cukrumi bei ištirpinta želatina, o paskui – su išplakta grietinėle.
4. Dalį masės įpilame į formą, tolygiai paskleidžiame, dedame sutrupintus 2–3 sausainius, uogas. Užpilame likusia mase bei dedame į šaldytuvą sustingti. Tortą puošiame uogomis bei sausainiais. Skanaujame!