Autorius apie receptą
Traškios cukinijų lazdelės su sūriu – tai puikus pasirinkimas tiek užkandžiui, tiek
garnyrui prie pagrindinių patiekalų. Šios gardžios ir lengvos daržovių lazdelės kilusios iš Viduržemio jūros regiono virtuvių, kur itin vertinamas šviežių daržovių ir kietojo sūrio derinys. Kepant orkaitėje vietoje gruzdinimo aliejuje, cukinijų lazdelės įgauna ypatingai traškią plutelę, išlaikydamos minkštą ir sultingą vidų. Be to, tai yra puiki alternatyva tradicinėms bulvytėms fri, nes cukinijos turi mažiau kalorijų ir daug naudingų vitaminų.
Šiame recepte naudojami paprasti, lengvai randami ingredientai, o paruošimo procesas nereikalauja sudėtingų įgūdžių. Kiekviena lazdelė padengiama sluoksniuotu miltų, kiaušinio ir džiūvėsėlių su kietuoju sūriu apvalkalu, kuris kepant tampa nepaprastai traškus. Skonis puikiai dera su įvairiais padažais – nuo švelnių
jogurtinių iki pikantiškų pomidorinių.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje kietojo sūrio galite naudoti tarkuotą Džiugo sūrį arba Grana Padano, kurie suteiks kitokį skonio atspalvį.
- Kiaušinį galima pakeisti avinžirnių miltų plakiniu, jei norite augalinės kilmės varianto.
- Paprastus kvietinius miltus galima pakeisti viso grūdo arba kukurūzų miltais.
- Džiūvėsėlius galima keisti trupintais kukurūzų dribsniais arba panko džiūvėsėliais.
- Česnako miltelius galima pakeisti svogūnų milteliais arba prieskonių mišiniu, skirtu daržovių kepimui.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Rinkitės vidutinio dydžio, tvirtas cukinijas, kad supjaustytos lazdelės būtų vienodos formos.
- Jei norite dar traškesnių lazdelių, prieš kepimą galite jas lengvai apipurkšti alyvuogių aliejumi purškikliu.
- Kepimo metu būtinai apverskite lazdeles, kad abi pusės taptų vienodai auksinės.
- Lazdeles galima paruošti iš anksto – prieš kepimą laikyti šaldytuve iki 2 valandų.
- Patiekdami derinkite su naminiu jogurtiniu česnako padažu arba pikantišku pomidorų čatniu.
Atsiliepimai