Traškūs bulvių ir sūrio kroketai su pikantišku padažu

2018-03-25 Autorius Dalia's Home Foods

Traškūs bulvių ir sūrio kroketai su pikantišku padažu

Ingredientai

    • bulvės: 4 didelių (virtų)
    • fermentinis sūris: 150 gramų (naudota su česnaku bei žolelėmis)
    • kiaušiniai: 2
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • česnakas: 4 skiltelių
    • citrinos: 1 (prireiks žievelės)
    • druska: žiupsnelio
    • smulkintos petražolės: šiek tiek
    • pipirai
    • paprikos milteliai (apvoliojimui)
    Padažui:
    • grietinė: 300 gramų
    • majonezas: 2 šaukštų (naudotas naminis su krapais)
    • citrinos sultys: 2 šaukštų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • švieži krapai: šiek tiek
    • tarkuoti agurkai: šiek tiek
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių virtas bulves sutriname, sudedame susmulkintą, pakepintą svogūną bei susmulkintą česnaką. Suberiame prieskonius, pertražoles, įmušame kiaušinį, sudedame sutarkuotą sūrį, citrinos žievelę bei masę gerai išmaišome.
  2. 2. Tuomet formuojame maždaug graikinio riešuto dydžio kamuoliukus, juos apvoliojame džiūvėsėliuose bei paprikos milteliuose. Formuodamos, rankas kartas nuo karto apšlakstome vandeniu bei aliejumi.
  3. 3. Dedame į iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę bei kepame 30-40 minučių. Pavyko pagaminti net 52 kroketus!
  4. 4. Po to padažui majonezą sumaišome su grietine, įspaudžiame česnaką, pagardiname druska ir pipirais.
  5. 5. Įspaudžiame citrinos sulčių, sudedame krapus, sutarkuotą agurką bei išmaišome. Skanaujame!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau kroketų receptų rasite: Kroketai.
Šviežių bulvių cepelinai
(13)
Bulvių krepšeliai su daržovėmis ir silke
(13)