Traškūs vištienos gabaliukai

2017-10-17 Autorius oSkanu.lt

Traškūs vištienos gabaliukai

Ingredientai

    • vištienos filė be odelės: 400 gramų
    • aliejus: 250 mililitrų
    • vanduo
    • malti paprikos milteliai: 2 valgomieji šaukštai
    • aitrioji čili paprika: žiupsnelis
    • džiovinti raudonėliai: 1 šaukštas
    • džiovinti bazilikai: 1 šaukštas
    • džiovintas mairūnas: 1 šaukštas
    • česnakas: 1 arbatinis šaukštelis (smulkinto)
    • džiovinti svogūnai: 2 valgomieji šaukštai
    • malti juodieji pipirai: žiupsnelis
    • druska: geras žiupsnis
    • malti džiūvesėliai: 4-5 valgomieji šaukštai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištieną nuplaukime po vandeniu bei supjaustykime nedideliais kubeliais. Tada gilesnėje keptuvėje įkaitinkime aliejų (jo reikia daug).
  2. 2. Sumaišykime visus prieskonius, įskaitant druską, pipirus ir džiūvėsėlius. Mėsą pamirkykime vandenyje, tuomet apvoliokime paruoštame prieskonių ir džiūvėsėlių mišinyje.
  3. 3. Galiausiai dėkime apvoliotus gabalius į įkaitintą aliejų bei skrudinkime pavartydami. Jei aliejų būsime pakankamai įkaitinę, tai užtruks maždaug apie 3 minutes.
  4. 4. Sudėkime iškeptus gabaliukus ant virtuvinio rankšluosčio, to reikia tam, kad susigertų nereikalingi riebalai. O dabar patiekime visiems valgyti!
Klasikinės fajitos su vištiena
(2)
Voveraičių tarta - pyragas su vištiena
(1)
Vištienos užtepas
(2)
Chicken stir try - vištienos ir daržovių troškinys
(3)