Trinta batatų ir morkų sriuba

2018-09-22 Autorius Su karamele

Trinta batatų ir morkų sriuba

Ingredientai

    • batatai: 500 gramų (~2-3 vnt.)
    • morkos: 300 gramų (2-3 vnt.)
    • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • svogūnai: 2
    • česnakas: 2 skiltelių
    • sultinys: 1 litro
    • grietinėlė: ~100 mililitrų (arba tepamasis sūrelis)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros (arba iki 200 laipsnių su oro cirkuliacijos funkcija).
  2. 2. Tuomet batatus bei morkas supjaustykite didesniais kubeliais ir sumeskite į kepimo skardą. Daržoves apšlakstykite 2 valgomaisiais šaukštais aliejaus bei įvairiais prieskoniais, taip pat druska ir pipirais. Rankomis išmaišykite, kad viskas gerai pasiskirstytų. Daržoves kepkite maždaug 25-30 minučių, kol šios taps minkštos.
  3. 3. Tuo tarpu, imkite puodą, kuriame virsite sriubą, į jį pilkite šaukštą aliejaus bei kelias minutes pakepinkite supjaustytą svogūną. Po to sudėkite pasmulkintą česnaką bei pakepinkite dar maždaug 60 sekundžių. Paskui supilkite sultinį bei viską pavirkite maždaug 5-10 minučių.
  4. 4. Galiausiai į sriubą sudėkite iškeptas daržoves bei viską sutrinkite trintuvo pagalba. Įpilkite grietinėlės (aš įmečiau vieną tepamą trikampio formos sūrelį, idealiai tiko), paragaukite, ar netrūksta prieskonių bei dar kartą užvirinkite. Skanaukite!
  5. 5. Pastebėjimas: Kaip ir įvairiausios kitos trintos sriubos, labai gardu skanauti su skrudinta duona.
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau trintų sriubų receptų rasite: Trintos sriubos.
Borsch - ukrainietiški barščiai
(4)