1. Iš pradžių mėsą supjaustykite mažais gabaliukais.
2. Apkepinkite ją sausoje, labai gerai įkaitintoje keptuvėje ant didelės ugnies, pabarstykite pipirais, lauro lapais ir paprika.
3. Apkepus mėsai dėkite ją į didesnį puodą, užpilkite pomidorais bei dviem puodeliais vandens, uždenkite ir palikite pasitroškinti keliolikai minučių.
4. Per tą laiką susipjaustykite svogūnus ir morkas. Sudėkite į puodą.
5. Bulves supjaustykite stambiau nei mėsą, maždaug trigubai.
6. Sumeskite bulves į troškinį, jei reikia įpilkite dar šiek tiek vandens, kai užverda sumažinkite ugnį bei virkite ant mažos ugnies kol bulvės išvirs.
7. Prieš bebaigiant virti įdėkite petražolių.
8. Lėkštėje, jeigu norisi, galite paskaninti su grietine. Skanaukite!
9. Rekomendacija: Daugiau čenakų receptų rasite: Čenakai.
Evelina
Kokia nuostabi idėja :) Pasigaminau ir labai patiko visai šeimai. Ir vyras ir vaikai valgė ir prašė dar pakartot. Vienareikšmiškai nusprendėm, kad 10/10 :) Tik mūsų šeimoje labiau mėgstam aštresnį maistą, tai dar pridėjom nemažai aštrių prieskonių. Ačiū už tokią puikia idėją.
Atsakyti
Evelina
Atsakyti