Trupininis kakavinis varškės pyragas - tai tikras namų kepinių šedevras, kuris pakerės jus savo nuostabia išvaizda ir nepamirštamu skoniu. Šis pyragas pasižymi sodria šokoladine tamsiai ruda spalva, kuri kontrastuoja su baltu, puriu varškės sluoksniu. Kakavinis pagrindas suteikia pyragui turtingą šokolado aromatą, o švelnus varškės įdaras sukuria tobulą balansą tarp saldaus ir gaivaus skonio. Šis pyragas puikiai tinka tiek kasdieninei arbatos ar kavos pertraukėlei, tiek ir ypatingoms šventėms. Ypač gražiai jis atrodo supjaustytas, nes matosi kontrastingi sluoksniai - iš apačios ir viršaus tamsūs trupininiai, o vidurys - švelniai baltas.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje įprastos varškės tinka ir varškės kremas ar net rikotos sūris.
- Jei nenaudojate gyvulinės kilmės produktų, sviestą galima pakeisti kokybiška margarinu ar kokosų aliejumi (nors skonis šiek tiek keisis).
- Vietoje paprastos kakavos tinka ir karšto šokolado milteliai, tik tuomet reikėtų šiek tiek sumažinti cukraus kiekį.
- Krakmolą galima pakeisti maždaug 30 gramų miltų, nors konsistencija bus šiek tiek kitokia.
- Jei norite sumažinti kalorijų kiekį, dalį cukraus galima pakeisti medumi (tešlai) arba stevija (varškės įdarui).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Norėdami gauti tobulą trupininį kakavos sluoksnį, užtikrinkite, kad tešla šaldiklyje būtų pakankamai sustingusi - tai palengvins tarkavimo procesą.
- Tarkuojant tešlą, rekomenduojama pirštus šiek tiek suvilgyti šaltu vandeniu, kad tešla mažiau liptų prie rankų.
- Varškės įdaras bus puresnis, jei varškę prieš naudojimą persijosite per sietelį arba pertrinsite per trintuvą.
- Svarbu kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, kad pyragas lengvai atsiskirtų nuo formos paviršiaus.
- Orkaitę įkaitinkite iš anksto, kad pyragas kepant tolygiai kiltų.
- Iškepusį pyragą rekomenduojama palikti ataušti orkaitėje dar apie 10-15 minučių pravėrus dureles - taip išvengsite staigaus temperatūros pokyčio, dėl kurio pyragas gali sukristi.
Lina
Atsakyti
Linai
Indra
Leokadija
Viktoras
Atsakyti
Birutė
Atsakyti
Eglė
Atsakyti
Goda
Atsakyti
Nesvarbu
Jurga
Atsakyti
Aldona
Alina
Beata
Joana Bernotaitė
Sandra
Rasa
Kristina
Atsakyti
Nijolė
Atsakyti
Aš
Atsakyti
Katerina
Atsakyti
WorldRecipes.eu komanda
Laima
Atsakyti
Diana
Atsakyti
Gabrielė
Atsakyti
Joana Bernotaitė
Atsakyti
Agne
Atsakyti
Danutė
Atsakyti
Sigita
Atsakyti
Lina
Atsakyti
Indrė
Atsakyti